Τι να μην παραγγείλεις ποτέ σε ένα εστιατόριο: Διάσημοι σεφ απαντούν (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τι να μην παραγγείλεις ποτέ σε ένα εστιατόριο: Διάσημοι σεφ απαντούν (vid)
Διάσημοι και καταξιωμένοι σεφ όπως o Jamie Oliver και ο Gordon Ramsay έχουν μιλήσει για τα πιάτα που δεν πρέπει να παραγγείλει κάποιος όταν επισκέπτεται κάποιο εστιατόριο.

Σε έναν κόσμο όπου το φαγητό σε κάποιο εστιατόριο είναι μια πανταχού απόλαυση, οι σεφ, οι μετρ της γαστρονομίας, έχουν μοναδικές γνώσεις σχετικά με το τι δεν πρέπει να παραγγείλετε στα εστιατόρια. Η σοφία τους εκτείνεται πέρα από τις κουζίνες τους, παρέχοντας έναν οδικό χάρτη για τους απαιτητικούς πελάτες. Όπως σημειώνει το Reader's Digest αυτά είναι τα επτά τρόφιμα που οι σεφ συνήθως αποφεύγουν να παραγγέλνουν σε εστιατόρια.

1. Ειδικές προσφορές της ημέρας ή αλλιώς τα «πιάτα της ημέρας»

Ο εκτελεστικός σεφ Alberto Morreale του Farmer's Bottega στο Σαν Ντιέγκο συμβουλεύει να μην παραγγέλνετε τις σπεσιαλιτέ ημέρας. Υποστηρίζει ότι αυτά τα είδη μπορεί να είναι ένας τρόπος για τα εστιατόρια να χρησιμοποιήσουν υλικά που πρόκειται να λήξουν. Αντ' αυτού, συνιστά να ζητάτε πιάτα φτιαγμένα με φρέσκα, τοπικά υλικά.

2. Κοτόπουλο

Το κοτόπουλο, ένα βασικό συστατικό σε πολλές δίαιτες, είναι ειρωνικά ένα no-go για σεφ όπως ο Ryan Ososky του The Church Key στο West Hollywood. Το κοινό πρόβλημα; Το υπερβολικό μαγείρεμα. Ακόμα και το Food Network τονίζει ότι οι σεφ αποφεύγουν το κοτόπουλο στα εστιατόρια λόγω του συχνά μη πρωτότυπου και υπερτιμημένου χαρακτήρα του.

3. Στρείδια: Η φρεσκάδα είναι το κλειδί

Για τους λάτρεις των θαλασσινών, η φρεσκάδα των στρειδιών είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο σεφ Mark Nichols, εκπαιδευμένος στο Cordon Bleu και ιδιοκτήτης του JC's Catering, αποφεύγει τα ωμά στρείδια. Λαμβάνοντας υπόψη τους κινδύνους για την υγεία που σχετίζονται με τα ακατάλληλα επεξεργασμένα στρείδια, η παρατήρηση του σεφ είναι απολύτως λογική.

4. Προσοχή στα μενού των μεγάλων αλυσίδων

Ο Nichols προειδοποιεί επίσης να μην τρώτε σε μεγάλες αλυσίδες ή εστιατόρια με εκτεταμένα μενού. Η πιθανότητα να χρησιμοποιούνται κατεψυγμένα συστατικά είναι μεγαλύτερη σε τέτοιες εγκαταστάσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τη φρεσκάδα του γεύματος.

5. Ψωμί

Αυτό το ζεστό, καλάθι με το ψωμί μπορεί να μην είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται. Υπάρχει πιθανότητα το ψωμί να έχει ανακυκλωθεί από άλλο τραπέζι, δημιουργώντας πιθανό πρόβλημα υγιεινής. Πολλοί σεφ, έχοντας συνείδηση τόσο της υγείας όσο και της σπατάλης, τείνουν να αποφεύγουν αυτό το βασικό συστατικό πριν από το γεύμα.

6. Πιάτα λαχανικών

Σεφ όπως ο Kayson Chong του The Venue στο Λος Άντζελες και ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Suvir Saran συχνά αποφεύγουν τα τυπικά πιάτα λαχανικών, προτιμώντας πιο καινοτόμες και εποχιακές προτάσεις.

7. Σνακ στο μπαρ

Τέλος, αυτά τα δελεαστικά σνακ που συνοδεύουν ένα ποτό πριν από το δείπνο αποτελούν συχνά παγίδα για μικρόβια, καθώς τα δοχεία σπάνια καθαρίζονται. Οι σεφ συμβουλεύουν να μην ενδίδετε σε αυτά, τόσο για να αποφύγετε τους κινδύνους για την υγεία όσο και για να εξοικονομήσετε όρεξη για το κυρίως γεύμα.

Συνοψίζοντας, οι γνώσεις των σεφ σχετικά με το τι δεν πρέπει να παραγγέλνετε στα εστιατόρια προσφέρουν πολύτιμες οδηγίες για τους επισκέπτες που αναζητούν μια πραγματικά ευχάριστη και ασφαλή γευστική εμπειρία.