Εργαλειοθήκη έπεσε από αστροναύτες στο διάστημα και περιφέρεται γύρω από τη Γη με αδιανόητη ταχύτητα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Εργαλειοθήκη έπεσε από αστροναύτες στο διάστημα και περιφέρεται γύρω από τη Γη με αδιανόητη ταχύτητα (vid)
Ένα λάθος που έκαναν δύο αστροναύτες της NASA και κόστισε μερικές χιλιάδες δολάρια καταγράφηκε σε ζωντανή ροή.

Τα λάθη στον εργασιακό χώρο είναι σύνηθες φαινόμενο όπως λέει ο λαός «είναι ανθρώπινα». Ωστόσο, όταν αυτά κάμποσες χιλιάδες τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.

Για παράδειγμα πριν από μερικές μέρες ένα τέτοιο λάθος κόστισε μερικές χιλιάδες δολάρια. Συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου δύο αστροναύτες της NASA, οι Jasmin Moghbeli και Loral O'Hara κατά την διάρκεια μιας αποστολής στο διάστημα έκαναν μια γκάφα.

Την ώρα που έκαναν επισκευές στο Διεθνές Διαστημικό Σταθμό, μια τσάντα με εργαλεία τους έφυγε στο κενό. Μάλιστα, το ατύχημα καταγράφηκε σε ζωντανή ροή, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Οι δύο αστροναύτες αμέσως κινητοποιήθηκαν αλλά δεν κατάφεραν να βρουν την εργαλειοθήκη. Το λάθος αυτός κόστισε αρκετά στη NASA, αφού το περιεχόμενο της τσάντας ήταν της τάξεως των 100.000 δολαρίων.

Μάλιστα, ερασιτέχνες αστρονόμοι, καθώς και αστροναύτες έχουν εντοπίσει την εργαλειοθήκη να περιφέρεται γύρω από τη Γη με ταχύτητα 17.000 μίλια, σε απόσταση πέντε λεπτών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Καθώς η τσάντα θα πέφτει είναι πολύ πιθανό να διαλυθεί όταν θα φτάσει σε υψόμετρο περίπου 70 μιλίων πάνω από τη Γη.