Το Sports Illustrated πιάστηκε να δημοσιεύει άρθρα δημιουργημένα από τεχνητή νοημοσύνη

Το Sports Illustrated πιάστηκε να δημοσιεύει άρθρα δημιουργημένα από τεχνητή νοημοσύνη
Πλασάροντας μάλιστα και συντάκτες που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα.

Το θρυλικό Sports Illustrated φαίνεται πως πιάστηκε να δημοσιεύει περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη και μάλιστα από συντάκτες που δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Futurism, οι συντάκτες ενός εκ των άρθρων ήταν οι “Drew Ortiz” και “Sora Tanaka”.

Για τον μεν πρώτο, στο προφίλ του στο Sports Illustrated αναφερόταν ότι ξοδεύει αρκετό χρόνο εκτός και κάνει διάφορες δραστηριότητες, ενώ για η δεύτερη πλασαρίστηκε από το μέσο ως fitness guru και ειδική στα του φαγητού και του ποτού.

Το Futurism εντόπισε τις φωτογραφίες που μπήκαν στο προφίλ των δύο αυτών «συντακτών» να πωλούνται σε site που δημιουργεί εικόνες πορτρέτων με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Εκπρόσωπος του Arena Group (στο οποίο ανήκει το Sports Illustrated) δήλωσε πως τα άρθρα δεν είναι γραμμένα από τεχνητή νοημοσύνη.

Ωστόσο, μετά την προσέγγιση του θέματος από το Futurism, οι δύο αυτοί συντάκτες εξαφανίστηκαν, ενώ στα άρθρα τους έχει μπει μία υποσημείωση πως «το κείμενο δημιουργήθηκε από τρίτο συνεργάτη», αλλά και πως «το Sports Illustrated δεν εμπλέκεται στη δημιουργία αυτού του περιεχομένου».

Όπως φαίνεται από τα ρεπορτάζ που έχουν ακολουθήσει, πίσω από τα άρθρα αυτά (όπως και αντίστοιχα που είχαν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα Reviewed) βρίσκεται μια εταιρεία με την ονομασία AdVon Commerce.

H Arena Group δήλωσε πως μετά τη δημοσίευση του θέματος θα επανεξετάσει τη συνεργασία της με την AdVon και προς το παρόν αποσύρει όλα τα σχετικά άρθρα που έχει ήδη δημοσιεύσει το Sports Illustrated.