Γκντανσκ: Πώς τα «ενοχλητικά» στριπτιζάδικα διώχνουν τους τουρίστες από την πανέμορφη πόλη της Πολωνίας

Επιμέλεια: Newsroom
Γκντανσκ: Πώς τα «ενοχλητικά» στριπτιζάδικα διώχνουν τους τουρίστες από την πανέμορφη πόλη της Πολωνίας
Ενοχλημένοι είναι αρκετοί τουρίστες μετά την επίσκεψη τους στο Γκντανσκ, αφού σε κάθε τους βήμα είχαν δίπλα τους και έναν «κράχτη» στριπτιτζάδικου.

Πολλοί θεωρούν ότι το Γκντανσκ, μια γραφική τουριστική πόλη στην Πολωνία, τα συνδυάζει όλα! Από τη μια έχει τα πλακόστρωτα δρομάκια, την όμορφη αρχιτεκτονική, τα μπαρ, τα παραδοσιακά εστιατόρια, από την άλλη διαθέτει και μια στρατιά από πιεστικούς «διαφημιστές» στριπ κλαμπ που ακολουθούν τους τουρίστες σε κάθε τους βήμα και προσπαθούν να τους βάλουν μέσα στα μπαρ τους.

2

Πολλοί τουρίστες από όλο τον κόσμο φτάνουν στη μεσαιωνική Παλιά Πόλη για να θαυμάσουν τα όμορφα αρχοντικά και να απολαύσουν τις βόλτες στα πλακόστρωτα σοκάκια και στις όχθες του ποταμού Motława.

Ωστόσο, αν ρίξουμε μια ματιά στις κριτικές των ανθρώπων που αξιολογούν το Γκντανσκ στις διάφορες πλατφόρμες των διαδικτύων, θα παρατηρήσουμε ότι τα στριπτιτζάδικα στο ιστορικό κέντρο αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα για τους τουρίστες καθώς οι «κράχτες» συχνά προσπαθούν να προσελκύσουν τουρίστες μέσα από επιθετικές πρακτικές.

1

Πριν ένα μήνα ένα άτομο έγραψε στο Tripadvisor ότι «το Γκντανσκ είναι ένα "όμορφο μέρος", αλλά οι πράκτορες των στριπτιζάδικων δεν σε αφήνουν ποτέ ήσυχο. Μετά από μια τυπική (sic) βόλτα στην παλιά πόλη τουλάχιστον 8-10 πράκτορες με πλησίασαν και μου μίλησαν σε έντονο ύφος. Είναι πολύ ενοχλητικό και βάζει ένα... μαύρο σύννεφο πάνω από την επίσκεψή μου».

Ένα άλλο άτομο σχολίασε ότι η Παλιά Πόλη ήταν υπέροχη αλλά το «μόνο ενοχλητικό είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που σου ζητούν να πας σε στριπτιζάδικα».