Λύθηκε το μυστήριο με τον εμβληματικό ήχο της Nokia: Πότε ακούστηκε για πρώτη φορά (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Λύθηκε το μυστήριο με τον εμβληματικό ήχο της Nokia: Πότε ακούστηκε για πρώτη φορά (vid)
Μια μουσικός χρησιμοποίησε το TikTok για να αποκαλύψει από που προέρχεται ο εμβληματικός ήχος που ακούγονταν από τα κινητά τηλέφωνα της Nokia.

Η προέλευση του εμβληματικού ringtone της Nokia έχει ιντριγκάρει πολλούς εδώ και χρόνια και τώρα, χάρη σε μια αποκάλυψη στο TikTok. Η κλασική μελωδία, βασικό στοιχείο της εποχής που η Nokia κυριαρχούσε στην αγορά κινητών τηλεφώνων, επανήλθε στο προσκήνιο από την TikToker Alexandra Whittingham.

Η Whittingham, μια επαγγελματική κιθαρίστρια με σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, ξεσήκωσε κύμα νοσταλγίας στην πλατφόρμα αφού έπαιξε τη γνωστή μελωδία στην κιθάρα της. Το βίντεό της, το οποίο αναρτήθηκε τον Οκτώβριο, έχει συγκεντρώσει έκτοτε πάνω από 1,4 εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες σχόλια από ανθρώπους που θυμούνται αυτό τον ήχο.

@alexandrawhittingham I wont rest until this piece gets the recognition it deserves 💪 #classicalmusic #fyp #nokia #guitartok ♬ original sound - Alexandra

Στο βίντεο της στο TikTok, η Alexandra αποκαλύπτει ότι η μελωδία αρχικά ονομαζόταν «Grande Valse», είναι στην πραγματικότητα ένα τμήμα από το «Gran Vals», ένα κομμάτι για σόλο κιθάρα που γράφτηκε το 1902 από τον Francisco Tárrega. Ο ίδιος ο ήχος κλήσης περιλαμβάνει μόνο μερικές χαρακτηριστικές νότες από τη σύνθεση του Tárrega, αλλά έγινε μια ακουστική υπογραφή για τη μάρκα, που αναγνωρίζεται αμέσως από οποιονδήποτε γνωρίζει τα κλασικά τηλέφωνα Nokia.

Το νοσταλγικό κλιπ όχι μόνο αποκάλυψε την προέλευση του ήχου αλλά και τόνισε τον πολιτιστικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένας απλός ήχος κλήσης. Είναι μια μαρτυρία για τις εποχές που τα κινητά τηλέφωνα είχαν να κάνουν λιγότερο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και περισσότερο με τα απλά, διακριτικά χαρακτηριστικά που μπορούσαν να καθορίσουν μια μάρκα.