Samsung Galaxy Tab S9 Ultra: Βήμα προς τα μπροστά και ultra επιδόσεις

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra: Βήμα προς τα μπροστά και ultra επιδόσεις
Το νέο tablet της Samsung τα κάνει όλα στον υπερθετικό βαθμό.

Η Samsung παρουσίασε το καλοκαίρι τα δύο νέα foldable smartphones της και μαζί με αυτά και τη νέα σειρά tablets. Με τις απαιτήσεις των χρηστών να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, ήταν απόλυτα λογικό να δούμε μια νέα σειρά με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και σαφείς βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα.

Το Samsung Galaxy Tab S9 Ultra είναι το μεγαλύτερο από τα τρία μοντέλα που κυκλοφορούν (τα άλλα δύο είναι τo βασικό και το Plus) και το μέγεθός του αρχικά σοκάρει. Είναι τόσο ευρεία η οθόνη του και τόσο μεγάλο το μέγεθος, που σίγουρα χρειάζεται κάποιος να κάτσει σε ένα γραφείο ή σε μια καρέκλα για να το χρησιμοποιήσει όπως πρέπει. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς το Ultra μοντέλο δεν απευθύνεται σε όλους, αλλά σε αυτούς που τα θέλουν όλα.

Αντίστοιχα… σοκαριστικό για το μέγεθός του είναι και το πάχος που φτάνει μόλις τα 5,5 χιλιοστά και είναι από τα πιο λεπτά μοντέλα της κατηγορίας. Ιδιαίτερα λεπτά είναι και τα περιθώρια της οθόνης, με την αναλογία οθόνης προς σώμα να φτάνει στο εντυπωσιακό 90,7%! Το σασί του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και γυαλί για την προστασία, ενώ είναι πιστοποιημένο και κατά IP68 που του επιτρέπει να βυθιστεί στο νερό χωρίς κανένα πρόβλημα έως και στο 1,5 μέτρο για 30 λεπτά. Και ταυτόχρονα, ίδια πιστοποίηση για προστασία από νερό και σκόνη έχει και το πενάκι (το οποίο φορτίζει τοποθετημένο σε ένα τμήμα στο πίσω μέρος της συσκευής).

Η εντυπωσιακό οθόνη του Samsung Galaxy Tab S9 Ultra αξιοποιεί όλη την τεχνογνωσία της Samsung. Είναι μια Dynamic AMOLED 2X στις 14,6 ίντσες με ρυθμό στα 120Hz, υποστήριξη HDR10+ και ανάλυση 2960x1848 pixels. Και μετά τα πρώτα λεπτά χρήσης καταλαβαίνει κανείς το πόσο premium προϊόν έχει στα χέρια του με μια εξαιρετική ακρίβεια στα χρώματα που αποδίδει τις εικόνες όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται. Είτε μιλάμε για φωτογραφίες, είτε για ταινίες, είτε για μια σειρά στο Netflix, είτε για ένα videogame, η εικόνα που προσφέρει το νέο premium μοντέλο είναι… εξωπραγματική.

Στην περίπτωση που βρίσκεστε εκτός γραφείου και είστε εκτεθειμένοι στην ηλιακή ακτινοβολία, οι ειδικοί αισθητήρες της συσκευής αντιλαμβάνονται το περιβάλλον και προσαρμόζουν ανάλογα την απεικόνιση. Και για όσους επαγγελματίες χρησιμοποιούν όλη την ημέρα το tablet, υπάρχει μια λειτουργία προστασίας των ματιών, η οποία μειώνει έως και 78% το μπλε φως. Ειδικά αυτή η κατηγορία χρηστών θα απολαύσει στο έπακρο και το νέο S Pen που προσφέρει μια πληθώρα λειτουργιών.

Μπαίνοντας στα του εσωτερικού τμήματος, το Samsung Galaxy Tab S9 Ultra έρχεται με μια ειδική έκδοση του Snapdragon 8 Gen 2 που έχει δημιουργηθεί για την Samsung και μια Adreno 740 GPU με 12GB ή 16GB RAM που βοηθούν τη συσκευή να αποδώσει έως και 34% καλύτερα από το προηγούμενο μοντέλο. Από πλευράς αποθηκευτικού χώρου οι καταναλωτές έχουν τρεις επιλογές, μία με 256GB, μία με 512GB και μία με 1ΤΒ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης με χρήση κάρτας microSD. Για τα του ήχου, το tablet έχει 4 ηχεία που έρχονται με την «υπογραφή» της AKG, υποστηρίζουν Dolby Atmos και κάνουν τη συνολική εμπειρία ακρόασης μοναδική. Τέλος, η μπαταρία του φτάνει στα… εξωπραγματικά επίπεδα των 11.200mAh και υποστηρίζει φόρτιση στα 45W.

To Samsung Galaxy Tab S9 Ultra είναι ένα από τα πληρέστερα premium tablets που έχουν περάσει από τα χέρια μας και η κορυφαία (μέχρι σήμερα) πρόταση της κορεατικής εταιρείας για τον επαγγελματία ή τον ερασιτέχνη που θέλει την απόλυτη έκδοση κάθε gadget του. Είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση που καλύπτει τόσο τις ανάγκες δουλειάς, όσο και ψυχαγωγίας-διασκέδασης, χωρίς να κάνει εκπτώσεις σε κανένα επίπεδο.