Ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη από τον «δράκο των Εξαρχείων»: «Τους είδα να παλεύουν, έβαλε τις φωνές και έφυγε» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη από τον «δράκο των Εξαρχείων»: «Τους είδα να παλεύουν, έβαλε τις φωνές και έφυγε» (vid)
Συγκλονίζει η μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα που έσωσε την 29χρονη από τα χέρια του «δράκου των Εξαρχείων».

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ο «δράκος των Εξαρχείων». Οι άνδρες της Ασφάλειας ταυτοποίησαν τον δράστη που επιτέθηκε σε πολλές γυναίκες στο κέντρο της Αθήνας, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να του περάσουν χειροπέδες.

Ο άνδρας που έσωσε την 29χρονη κοπέλα από τα χέρια του 23χρονου συριακής καταγωγής, ο οποίος είχε επιχειρήσει ακόμη δυο επιθέσεις και συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης (21/11) μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» για το τρομακτικό περιστατικό.

«Δεν είδα από την αρχή όλη την επίθεση. Άκουσα τις φωνές της κοπέλας για «βοήθεια» και βγήκα έξω από το κατάστημα ψιλικών που βρισκόμουν, ακριβώς απέναντι από το σημείο της επίθεσης και τους είδα να παλεύουν και αυτός ήταν πάνω της», ανέφερε αρχικά.

«Έβαλα μία φωνή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φοβηθεί και να την αφήσει. Παρόλα αυτά έφυγε ψύχραιμος προς την οδό Θεμιστοκλέους. Στην αρχή νόμιζα πως ήθελε να τη ληστέψει, πως ήταν κάποιος τσαντάκιας και ήθελε να της πάρει την τσάντα που είχε στον ώμο. Τελικά είχε άλλες προθέσεις», συνέχισε.

«Πρόλαβα να δω τα χαρακτηριστικά του» ανέφερε ακόμη ο αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, τα οποία και έδωσε στην αστυνομία, αλλά όπως σημειώνει «έδωσα περισσότερη βαρύτητα στην κοπέλα, γιατί ήταν σοκαρισμένη», σημείωσε.

«Την βάλαμε μέσα στο κατάστημα, της δώσαμε νερό και να συνέλθει και αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία, όπου ήρθε με τις μηχανές. Έλεγε: πήγε να με βιάσει και έτρεμε ολόκληρη» ανέφερε ο μάρτυρας όταν πήγε κοντά του το θύμα μετά την επίθεση.