Τουρκία: Η τρομακτική στιγμή που πλοίο σπάει στα δύο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τουρκία: Η τρομακτική στιγμή που πλοίο σπάει στα δύο (vid)
Το πλοίο, που αναγνωρίστηκε ως φορτηγό πλοίο, ήταν στο έλεος της σφοδρότητας της καταιγίδας όταν κόπηκε στα δύο.

Ένα σοβαρό περιστατικό εκτυλίχθηκε στα ανοικτά των ακτών του Eregli στο Zonguldak της Τουρκίας, όταν ένα πλοίο κόπηκε στα δύο εν μέσω ισχυρής καταιγίδας την Κυριακή (19/11). Η καταιγίδα, που χαρακτηριζόταν από σφοδρούς ανέμους έπληξε τις βορειοδυτικές ακτές της Τουρκίας, οδηγώντας σε αυτό το οδυνηρό γεγονός στη θάλασσα.

Το πλοίο, που αναγνωρίστηκε ως φορτηγό πλοίο, ήταν στο έλεος της σφοδρότητας της καταιγίδας όταν κόπηκε στα δύο. Παρασύρθηκε αβοήθητο προς την ακτή πριν συγκρουστεί με τα τσιμεντένια τοιχώματα του λιμανιού, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές όχι μόνο στο ίδιο το πλοίο αλλά και στο κοντινό παράκτιο αμφιθέατρο, μια τρανή απόδειξη της δύναμης της καταιγίδας.

Στον απόηχο του συμβάντος, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέλαβαν δράση. Μονάδες της ακτοφυλακής, ενισχυμένες από πυροσβεστικά συνεργεία, έσπευσαν αμέσως στο σημείο. Η ταχεία ανταπόκρισή τους κατέληξε στην επιτυχή εκκένωση ολόκληρου του πληρώματος του πλοίου, το οποίο αποτελούνταν από 13 ξένους υπηκόους. Η συντονισμένη προσπάθεια διάσωσης εκτελέστηκε με ακρίβεια και προσοχή, διασφαλίζοντας ότι παρά τη σφοδρότητα της καταιγίδας και τις επικίνδυνες συνθήκες στη θάλασσα, τα μέλη του πληρώματος δεν υπέστησαν τραυματισμούς.

Οι εικόνες του διχοτομημένου πλοίου αποτελούν μια απογοητευτική υπενθύμιση της τρομερής δύναμης της φύσης και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι ναυτικοί. Το περιστατικό έχει επίσης εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη θαλάσσια ασφάλεια σε δύσκολες καιρικές συνθήκες και τη δομική ακεραιότητα των πλοίων που έρχονται αντιμέτωπα με την οργή της φύσης.

Το γεγονός αυτό έχει τραβήξει την προσοχή των τοπικών αρχών και της ναυτιλιακής κοινότητας, προκαλώντας συζητήσεις σχετικά με την επάρκεια των υφιστάμενων μέτρων ασφαλείας και τη σημασία της τήρησης αυστηρών πρωτοκόλλων κατά τη διάρκεια προειδοποιήσεων για καταιγίδες.