Γιατρός εξηγεί πόσο βρώμικη είναι οδοντόβουρτσά σας και δίνει τρεις σωτήριες συμβουλές (vid)

Newsroom
Γιατρός εξηγεί πόσο βρώμικη είναι οδοντόβουρτσά σας και δίνει τρεις σωτήριες συμβουλές (vid)
Μια οδοντίατρος μοιράζεται μέσω TikTok μια τρομακτική αλήθεια για το πόσο βρώμικη είναι η οδοντόβουρτσά σας.

Μια οδοντίατρος έκανε ένα ανησυχητικό βιντεάκι στο TikTok και εξήγησε oδοντίατρος μοιράζεται την ανησυχητική αλήθεια για το πόσο βρώμικη είναι η οδοντόβουρτσά σας

Συγκεκριμένα, η Phillips έβαλε λεζάντα στο βίντεο: «Κάντε αυτό με την οδοντόβουρτσά σας κάθε μέρα», στη συνέχεια εξήγησε ότι θέλει να βοηθήσει τους ασθενείς της να έχουν την «καλύτερη δυνατή στοματική υγεία» και να αποφύγουν τις «περιττές οδοντιατρικές θεραπείες».

Αρχικά είπε ότι, ενώ πολλοί από εμάς μπορεί να γνωρίζουμε μέχρι τώρα πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η μούχλα, μπορεί να αγνοούμε ότι αυτή συσσωρεύεται στο μπάνιο μας.

@drelliephillips Do this with your toothbrush every single day! 🪥 #toothbrush #healthyteeth #teethtok #dentistadvice #oralhealth ♬ Guitar instrument pop - Margarita

«Οι οδοντόβουρτσες βρωμίζουν πολύ», λέει η οδοντίατρος, «ειδικά όταν βρίσκονται κοντά σε μια τουαλέτα, σε υγρό κλίμα όπου υπάρχει υγρασία, στο ντους σας, στο μπάνιο σας. Και η υγρασία είναι το χειρότερο πράγμα για την ανάπτυξη μούχλας. Στην πραγματικότητα η υγρασία επιτρέπει στα επιβλαβή βακτήρια να πολλαπλασιάζονται μέσα στις τρίχες καθώς και γύρω από τα βαθύτερα μέρη των τριχών της οδοντόβουρτσας σας".

Ναι, καλά διαβάζετε. Η μούχλα μπορεί να αναπτύσσεται τυχαία μέσα στις τρίχες της οδοντόβουρτσας σας - τις ίδιες τρίχες που βουρτσίζετε κατά μήκος των δοντιών σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα...

Ο οδοντίατρος επισημαίνει: «Δεν μπορείτε να πλύνετε αυτές τις τρίχες αρκετά καλά, δεν μπορείτε να τις βουτήξετε σε ζεστό νερό και να προσπαθήσετε να τις βράσετε για να τις καθαρίσετε». Άρα τι κάνουμε;

Σύμφωνα με τον Phillips, ο «μόνος τρόπος» για να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα «βακτήρια που κυκλοφορούν στο μπάνιο σας και ζουν στην οδοντόβουρτσά σας» είναι να αφήσετε την βούρτσα να στεγνώσει για 24 ώρες.

Η ίδια εξηγεί: «Η οδοντόβουρτσα πρέπει να καθαριστεί και να ξεπλυθεί αρκετά καλά. Πάρτε την οδοντόβουρτσά σας, βάλτε την κάπου σε ένα φλιτζάνι ή σε πάγο.Στη συνέχεια, απλά αφήστε την να στεγνώσει. Αν όμως στο ίδιο μπάνιο στο οποίο σκοπεύατε να βάλετε την οδοντόβουρτσά σας για να στεγνώσει, χρησιμοποιείται συνεχώς από άλλους ανθρώπους ή είναι ιδιαίτερα υγρό, τότε αφήστε την κάπου αλλού».

Ο Phillips συμβουλεύει ακόμη και να την τοποθετήσετε απλώς "στην κρεβατοκάμαρά σας" ή στην κουζίνα.

«Βάλτε την κάπου στο παράθυρο όπου μπορεί να στεγνώσει στον ήλιο», συμβουλεύει. «Και χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα το βράδυ και μια διαφορετική το πρωί».