Η στιγμή που ακροδεξιοί ρίχνουν υγρό σε βαγόνι με απλούς πολίτες και αντιφασίστες: «Κάψ' τους», φώναζαν (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η στιγμή που ακροδεξιοί ρίχνουν υγρό σε βαγόνι με απλούς πολίτες και αντιφασίστες: «Κάψ' τους», φώναζαν (vid)
Σοκαριστικές εικόνες έρχονται στην επιφάνεια από τον σταθμό στο Μοναστηράκι όπου ακροδεξιοί αδειάζουν μπιτόνια με βενζίνη στους επιβάτες.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (1/11) στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία συνεχίστηκαν μέσα στους σταθμούς του Μετρό.

Αντιφασίστες που κατέβηκαν με το τρένο προς Μοναστηράκι, δέχτηκαν επίθεση από ακροδεξιούς που βρίσκονταν στο συρμό. Αρχικά έγινε επίθεση με πέτρες και μετά οι φασίστες (της propatria) μπήκαν στα βαγόνια.

Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορώντας κράνη, άδειασαν μπιτόνια με υγρό μέσα στους συρμούς, επιχειρώντας να κάψουν ζωντανούς τόσο τους αντιφασίστες, όσο και τους πολίτες που βρίσκονταν μέσα.

Τα επεισόδια άρχισαν από τα Πευκάκια, επεκτάθηκαν έως την πλατεία Βικτωρίας και συνεχίστηκαν στο Μοναστηράκι. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν τους τρομαγμένους ανθρώπους μέσα στους συρμούς, την στιγμή που οι ακροδεξιοί κάνουν την επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπό αστυνομική κατοχή βρέθηκε το Νέο Ηράκλειο, καθώς περίπου 2.000 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν στους δρόμους της περιοχής, ενόψει των συγκεντρώσεων, των ακροδεξιών με αφορμή τη διπλή δολοφονία το 2013, των χρυσαυγιτών Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φοντούλη και την συγκέντρωση αντιφασιστών ως απάντηση.