Αστυνομικοί γρονθοκοπούν ασταμάτητα πεσμένο διαδηλωτή (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αστυνομικοί γρονθοκοπούν ασταμάτητα πεσμένο διαδηλωτή (vid)
Σοκαριστικό είναι το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνεται αστυνομικοί να βαράνε διαδηλωτή, ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος.

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Βικτωρίας, μετά την αντιφασιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο και τα Πευκάκια.

Tα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα ατόμων που έφευγε από το Νέο Ηράκλειο κατέβηκε στην πλατεία Βικτωρίας. Εκεί υπήρξε ένταση με αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο μηχανές της Ομάδας ΔΙΑΣ υπέστησαν ζημιές. Άμεσα στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών ενώ προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Σε ένα σοκαριστικό βίντεο που έχει δημοσιευτεί στο X φαίνεται αστυνομικοί να χτυπούν διαδηλωτή, ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος.

Τι λέει η ΕΛΑΣ για τα επεισόδια

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα άτομα επιτέθηκαν με καδρόνια, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που βρίσκονταν στην περιοχή, προκαλώντας φθορές στις μηχανές τους στα κράνη τους και εκδορές στους ίδιους. Στο σημείο έσπευσαν πρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις που προχώρησαν σε χρήση χημικών. Στην συνέχεια η ομάδα ατόμων επιβιβάστηκε εκ νέου στον ηλεκτρικό και αποβιβάστηκε στο σταθμό Μοναστηράκι, όπου προκάλεσαν ζημίες.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη που άναψαν πυρσούς.