Φουρέιρα για ρατσισμό: «Σε δισκογραφική μου είπαν: "Έλα τώρα, το Αλβανάκι θέλει να κάνει και καριέρα"» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Φουρέιρα για ρατσισμό: «Σε δισκογραφική μου είπαν: "Έλα τώρα, το Αλβανάκι θέλει να κάνει και καριέρα"» (vid)
Η Ελένη Φουρέιρα αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους έκρυβε την καταγωγή της από την Αλβανία.

Τα όσα βίωσε, άκουσε, είδε πίσω στο 2005 στην Ελλάδα, εξιστόρησε η Ελένη Φουρέιρα, λέγοντας πως τότε για ένα κορίτσι 19-20 ετών, ήταν πολύ δύσκολο να λέει πως έχει καταγωγή από την Αλβανία, καθώς ο ρατσισμός που βίωνε ήταν μεγάλος.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε στην εκπομπή του Youtuber Fipster μαζί με τη Μαίρη Συνατσάκη και τη Νατάσσα Μποφίλιου, με θέμα «υπάρχει μίσος μεταξύ των γυναικών;» και το θέμα πήγε και στον ρατσισμό που βίωσε λόγω της καταγωγής της.

«Όταν ήμουν 19-20 χρόνων και ήρθα στην Ελλάδα και μεγαλώνοντας στην Ελλάδα, έμαθα ότι ήταν κακό να είσαι από την Αλβανία, κάπως σε βρίζουν, χωρίς όμως να αντιλαμβάνομαι γιατί γίνεται αυτό. Μεγαλώνοντας, αυτό έγινε ένα αγκάθι στην ψυχούλα μου, το οποίο κάθε φορά που περνούσα από μια παρέα και τους έλεγα ότι είμαι από την Αλβανία, τους κοιτούσα να δω πώς θα αντιδράσουν. Θα ήθελα να μην είχα βιώσει τον ρατσισμό για να μην έχω αγκάθι και να πω "Παιδιά, είμαι από την Αλβανία". Δεν είναι σούπερ;», είπε η Ελένη Φουρέιρα αρχικά.

«Δυστυχώς, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό σε μια τέτοια εποχή. Δεν θα άλλαζε αυτό. Θα έπρεπε να ήταν αλλιώς το 2005, αλλά δεν ήταν. Μιλάω για την Ελένη που τότε ξεκινούσε την καριέρα της, τι άγχος είχε. Αυτό που έχω βιώσει με έκανε αυτό που είμαι πια. Θα γυρίσει να μου πει κάποιος: «Εσύ που ντρεπόσουν…, όχι, δεν ντρεπόμουν εγώ. Μπερδεύεται ο κόσμος. Δεν ντρέπεται ένα παιδί από το χωριό να πει ότι είναι γκέι, δεν ντρέπεται γι' αυτό που είναι, φοβάται την αντίδραση και την κατακραυγή του κόσμου. Μακάρι να άλλαζε, εγώ μέσα μου είμαι πολύ καλά. Θα μάθω στο παιδί μου ό,τι θέλει να κάνει και να είναι περήφανος γι' αυτό. Το έχω βιώσει και είναι πολύ περίεργο συναίσθημα. Η μικρή Ελένη δεν θα μπορούσε να είχε κάνει κάτι άλλο, δεν είχε τα κότσια τότε να το πει», πρόσθεσε.

Μάλιστα, αποκάλυψε τι ειπώθηκε για εκείνη σε δισκογραφική εταιρεία. «Δεν είχα το θάρρος, δεν πίστεψα σε εμένα. Ρε αγάπη μου, είχα πάει σε δισκογραφική και όταν έκλεισα την πόρτα μού είπαν μετά: "Έλα τώρα, το Αλβανάκι θέλει να κάνει και καριέρα», είπε.