Το σπάνιο «δαχτυλίδι της φωτιάς» που θα εμφανιστεί στον ουρανό: Το φαινόμενο θα ξαναγίνει το 2046 (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το σπάνιο «δαχτυλίδι της φωτιάς» που θα εμφανιστεί στον ουρανό: Το φαινόμενο θα ξαναγίνει το 2046 (vid)
Μια δακτυλιοειδής ηλιακή έκλειψη θα κάνει την εμφάνισή της στον ουρανό στις 14 Οκτωβρίου, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα και μια σπάνια ευκαιρία για τους επιστήμονες.

Mια σπάνια ηλιακή έκλειψη θα εμφανιστεί τον ουρανό, μαγεύοντας εκατομμύρια θεατές. Το φαινόμενο αυτό ονομάστηκε έτσι επειδή το λαμπερό φως του ήλιου σχηματίζει ένα λαμπερό δαχτυλίδι γύρω από το σκοτεινό φεγγάρι. Το ουράνιο θέαμα θα εμφανιστεί πρωί της 14ης Οκτωβρίου, προσφέροντας ένα αξιοσημείωτο θέαμα.

Ενώ μια ολική ηλιακή έκλειψη αναμένεται τον Απρίλιο του 2024, η έκλειψη αυτού του Σαββατοκύριακου είναι εξαιρετικά σπάνια, με την επόμενη να μην αναμένεται πριν από το 2046. Πρόκειται για ένα αστρονομικό γεγονός που δεν θα θελήσετε να χάσετε.

Για να παρακολουθήσετε αυτό το εξαιρετικό γεγονός, θα χρειαστείτε κάποια βασική προετοιμασία και διαθέσιμο εξοπλισμό. Αν έχετε την τύχη να βρίσκεστε σε μια περιοχή όπου η έκλειψη είναι ορατή, μπορείτε να ενταχθείτε στις τάξεις των παρατηρητών του ουρανού που θαυμάζουν αυτό το κοσμικό θαύμα.

Η έκλειψη του «δαχτυλιδιού της φωτιάς» θα είναι παρατηρήσιμη σε ολόκληρη τη Βόρεια, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική. Η NASA σχεδιάζει να μεταδώσει το γεγονός σε ζωντανή μετάδοση από τοποθεσίες όπως το Αλμπουκέρκι του Νέου Μεξικού, το Κίρμπιβιλ του Τέξας και το Γουάιτ Σαντς του Νέου Μεξικού.

Για την καλύτερη εμπειρία θέασης, η NASA έχει δημιουργήσει έναν διαδραστικό ανιχνευτή έκλειψης που παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις καλύτερες τοποθεσίες για να παρακολουθήσετε το γεγονός.