Εξωφρενική καταγγελία από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: «Ούρα ασθενών στάζουν στα κεφάλια γιατρών και ανθρώπων που νοσηλεύονται» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Εξωφρενική καταγγελία από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: «Ούρα ασθενών στάζουν στα κεφάλια γιατρών και ανθρώπων που νοσηλεύονται» (vid)
Πραγματικά εξωφρενικές είναι οι εικόνες που δημοσιεύονται τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό δημόσιων νοσοκομείων στην Ελλάδα.

Η κατάσταση ορισμένων δημόσιων νοσοκομείων στην Ελλάδα έχει γίνει αιτία σοβαρής ανησυχίας, καθώς πρόσφατες αναφορές και εικόνες αποκαλύπτουν σοκαριστικές συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η κατάσταση που αντικρίζει κανείς στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Αυτές οι εξωτερικές σκάλες, καλυμμένες με σκουριά και γεμάτες με περιττώματα πουλιών, αποτελούν ανησυχητικό κίνδυνο για όποιον τις χρησιμοποιεί. Παραδόξως, αυτές οι σκάλες χρησιμοποιούνται καθημερινά από γιατρούς, νοσηλευτές και μερικές φορές ακόμη και ασθενείς, παρά την επικίνδυνη κατάστασή τους.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του νοσοκομείου, η κατάσταση δεν βελτιώνεται. Ο ιατρικός εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης, συχνά ζωτικής σημασίας για τη φροντίδα των ασθενών, παραμένει εκτεθειμένος, χωρίς κατάλληλη αποθήκευση ή συντήρηση. Οι μονάδες επείγουσας περίθαλψης είναι γεμάτες με ιατρικά καροτσάκια και πλαστικές σακούλες, εγείροντας ανησυχίες σχετικά με την υγιεινή και την καθαριότητα.

Δείτε την εξωφρενική καταγγελία στο 4:15

Καθώς περπατά κανείς στους διαδρόμους του νοσοκομείου, το θέαμα των φακέλων ασθενών και των ιατρικών εγγράφων διασκορπισμένων στο πάτωμα είναι αποκρουστικό. Αντί για σωστή αρχειοθέτηση και αποθήκευση, αυτά τα πολύτιμα έγγραφα πετιούνται απρόσεκτα, θυμίζοντας σκηνή από καταστροφή.

Το νοσοκομείο στη Ρόδο παρουσιάζει μια παρόμοια αποκαρδιωτική εικόνα. Οι εγκαταστάσεις παρουσιάζουν σκισμένα σεντόνια, φθαρμένους τοίχους, δάπεδα σε αποσύνθεση και σπασμένους νιπτήρες.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας: «Η κατάσταση εκεί είναι απαράδεκτη. Έχει σοβαρά κτιριακά προβλήματα. Έχουν πέσει σοβάδες από τα ταβάνια, στάζουν νερά».

Βέβαια δεν είναι μόνο τα νοσοκομεία στην Αττική που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Ο κος. Γιαννάκος τοποθετήθηκε και για το νοσοκομείο της Μυτιλήνης: «Είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση εδώ και 6-7 χρόνια. Χαρακτηριστικά από τον πρώτο όροφο στάζουν τα ούρα ασθενών, στα κεφάλια των ιατρών και άλλων ασθενών, που βρίσκονται στο ισόγειο».