Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «Ξανθό»: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης κοουτσάρει πλέον στον Παράδεισο»

Επιμέλεια: Newsroom
Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «Ξανθό»: «Ο Γιάννης Ιωαννίδης κοουτσάρει πλέον στον Παράδεισο»
Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή μία από τις κορυφαίες και εμβληματικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, ο Γιάννης Ιωαννίδης, βυθίζοντας στο πένθος τον αθλητικό και όχι μόνον κόσμο.

Απέραντη θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ, γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο, σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη. Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης (4/10), ο σπουδαίος προπονητής και πρώην υφυπουργός αθλητισμού έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού, ο σπουδαίος προπονητής, ο οποίος τη δεκαετία του '80 και του '90, συνέδεσε το όνομά του με τις μεγάλες επιτυχίες του Άρη, του Ολυμπιακού και μετέπειτα της ΑΕΚ, αλλά και της Εθνικής Ομάδας, άφησε την τελευταία πνοή του έπειτα από μάχη με προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια.

Στην πολιτική υπήρξε βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2015 και διετέλεσε υφυπουργός Αθλητισμού στη δεύτερη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και υφυπουργός Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Θλίψη και στον πολιτικό κόσμο μετά τον χαμό τον χαμό του Γιάννη Ιωαννίδη

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Γιάννη Ιωαννίδη εξέδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε: «Ένας σπουδαίος άνθρωπος αλλά και ένας εξαίρετος συνάδελφος έφυγε. Ειλικρινή Συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αποχαιρέτησε μέσα από ανάρτησή του τον σπουδαίο Γιάννη Ιωαννίδη, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Η θλίψη ανείπωτη, η παρακαταθήκη του ανυπολόγιστη».

Ο κος. Αυγενάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο «Ξανθός», όπως επικράτησε να αποκαλείται στον μπασκετικό κόσμο, έγραψε τη δική του ιστορία και δικαίως ανήκει στο πάνθεον της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, ενώ άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του και στην ελληνική πολιτική σκηνή».