Σχολικές εκδρομές πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ παρά την απαγόρευση: Ασφαλής ο περιβάλλων χώρος λέει η διοίκηση (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Σχολικές εκδρομές πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ παρά την απαγόρευση: Ασφαλής ο περιβάλλων χώρος λέει η διοίκηση (vid)
Απορίας άξιον είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν σήμερα (3/10) στο ΟΑΚΑ. Σχολικές εκδρομές που είχαν προγραμματιστεί δεν ακυρώθηκαν και έγιναν κανονικά, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν δομικές ανεπάρκειες.

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τα στέγαστρα Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, τα οποία οδήγησαν στο κλείσιμο του Ολυμπιακού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου λόγω δομικών ανεπαρκειών, υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν καλή ιδέα να οργανώσουν σχολική εκδρομή στις περιοχές γύρω από το σφραγισμένο στάδιο.

Συγκεκριμένα, ένα σχολείο φέρεται να έχει προγραμματίσει αυτή την εκδρομή εδώ και αρκετό καιρό, με τη διοίκηση του ΟΑΚΑ να τονίζει ότι ο περιβάλλων χώρος του σταδίου είναι ασφαλής και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


Ενώ ορισμένα σχολεία διοργανώνουν εκδρομές στο ΟΑΚΑ, δόθηκε στη δημοσιότητα μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ, στην οποία αναφέρεται ότι η στατική επάρκεια του στεγάστρου του Καλατράβα και του ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ δεν βρίσκεται καν στο «ελάχιστο επιτρεπτό όριο».

Η μελέτη, που δόθηκε στη δημοσιότητα, δεν επιρρίπτει ευθύνες στον αρχικό σχεδιασμό ή στην κατασκευή των έργων στο ΟΑΚΑ. Αντίθετα, αξιολογεί την τρέχουσα κατάσταση σε σύγκριση με την «ιδανική» κατάστασή τους, την κατάσταση στην οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να βρίσκονται όταν παραδόθηκαν.