Προκαλεί ο Ερντογάν: Ζήτησε από τον ΟΗΕ να αγναγνωριστεί το κατοχικό κράτος της Βόρειας Κύπρου (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Προκαλεί ο Ερντογάν: Ζήτησε από τον ΟΗΕ να αγναγνωριστεί το κατοχικό κράτος της Βόρειας Κύπρου (vid)
Προκλητικός εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του στον ΟΗΕ, μία ημέρα πριν την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», καθώς και να εγκαθιδρύσουν διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις, όπως αναφέρει ανάρτηση του Anadolu.

«Τα Ηνωμένα Έθνη δεν διασφαλίζουν πλέον την παγκόσμια ασφάλεια. Είδαμε πέντε μόνιμα μέλη να βρίσκονται σε διαμάχη» δήλωσε ασκώντας εμφανή κριτική, ενώ ζήτηση να αλλάξει η δομή οργανισμών που υπάγονται στον ΟΗΕ και είναι υπεύθυνοι για την ειρήνη, την ασφάλεια και την σταθερότητα.

Στη συνέχεια της ομιλίας του άφησε αιχμές προς τη Δύση λέγοντας: «Κουραστήκαμε με εκείνους τους υποκριτές που χρησιμοποιούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις για πολιτικούς σκοπούς». Κάλεσε δε την Ευρωπαϊκή Ένωση να «εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τις οποίες αμελεί εδώ και καιρό».

Η ομιλία του Ερντογάν πραγματοποιήθηκε μια μέρα πριν την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόκειται για την δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών.