Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Μη αποδοτικό το DNA από τα νύχια και το σώμα του Μιχάλη (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Μη αποδοτικό το DNA από τα νύχια και το σώμα του Μιχάλη (vid)
Οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία σύγκρισης γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τους συλληφθέντες με στοιχεία από την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αγώνα δρόμου δίνουν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα πληροφορίες του Open, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα δείγματα από τα νύχια και το σώμα του δολοφονημένου φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, δεν είναι αποδοτικά και δεν θα μπορέσουν να ταυτοποιηθούν με το γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους συλληφθέντες.

Οι αρχές βρίσκονται στη διαδικασία σύγκρισης γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τους συλληφθέντες με στοιχεία από την επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά και άλλους Κροάτες χούλιγκαν που σχετίζονται με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πιστεύεται ότι συμμετείχαν στο βίαιο επεισόδιο, ενώ η αναχώρησή τους από την Ελλάδα φαίνεται πως δεν έχει καταγραφεί.

Πρωθυπουργός Κροατίας για δολοφονία Μιχάλη Κατσούρη: «Η κυβέρνηση κατακρίνει τη βία»

Ο Αντρέι Πλένκοβιτς πήρε θέση για το τραγικό συμβάν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τόνισε πως η Κροατία κατακρίνει αυτές τις συμπεριφορές και παλεύει ενάντια στην οπαδική βία.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση. Η κυβέρνηση έχει ήδη καταδικάσει τη βία. Ολοι κανονικά πρέπει καταδικάζουν τον χουλιγκανισμό. Ήμασταν σε επαφή με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός και οι ελληνικοί θεσμοί έλαβαν έγκαιρα πληροφορίες για την πιθανότητα άφιξης οπαδών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στην Αθήνα. Υπήρξαν έξι ή επτά απολύσεις στην ελληνική αστυνομία. Κάθε μέρα είμαι σε επικοινωνία με τον πρέσβη μας στην Αθήνα, Αλεξάνταρ Σούνκο, ο οποίος επισκέφθηκε τους Κροάτες πολίτες. Όλοι έχουν δίκιο όσον αφορά τη μεταχείριση της ελληνικής αστυνομίας. Περιμένουμε πλέον τις αποφάσεις του δικαστηρίου», ανέφερε αρχικά ο Αντρέι Πλένκοβιτς.

Στη συνέχεια, κλήθηκε να μιλήσει για πιθανά αντίποινα στους αγώνες των ελληνικών ομάδων στην Κροατία. «Είμαι σε επικοινωνία με τον Ντάβορ Μποζίνοβιτς (αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κροατίας), η αστυνομία κάνει όσα προβλέπονται. Αυτός ο οργανωμένος χουλιγκανισμός, παρά την απαγόρευση, να τολμάς να πηγαίνεις στην Αθήνα για να αποφύγεις επεισόδια, είναι απαράδεκτο. Ως κοινωνία, πρέπει να αντιδράσουμε, να πούμε “όχι” στην αγριότητα και τη βία γύρω από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός συγκεντρώνει και δημιουργεί νέους ανθρώπους» κατέληξε ο Κροάτης πρωθυπουργός.