Πρόεδρος Κροατίας για τις προφυλακίσεις των χούλιγκανς: «Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμαλώτους πολέμου»

Επιμέλεια: Newsroom
Πρόεδρος Κροατίας για τις προφυλακίσεις των χούλιγκανς: «Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμαλώτους πολέμου»
Επίθεση στις ελληνικές αρχές από τον Ζόραν Μιλάνοβιτς για τις προφυλακίσεις των 101 Κροατών χούλιγκανς που συμμετείχαν στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

Ξέσπασε κατά των ελληνικών αρχών, ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης των 101 χούλιγκανς που συμμετείχαν στα άγρια επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας που είχαν ως αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη.

Ο Κροάτης πρόεδρος τόνισε πώς οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου και ότι αυτή η στάση δεν έχει δεν έχει καμία σχέση με τον νόμο, τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Δεν τηρείται ο νόμος. Συμπεριφέρονται σε αυτούς τους ανθρώπους σαν αιχμαλώτους πολέμου. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός, θα σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να κάνω. Δεν είναι απλό. Μοιάζει με τον νόμο του πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτη μονάδα», τόνισε ο Μιλάνοβιτς.

«Μπορώ να αναφέρω τους λόγους, γιατί έγινε και γιατί συγκεκριμένα στην Ελλάδα και τι θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα από την UEFA και γιατί είναι σημαντικό γι’ αυτούς να μεταφέρουν την ευθύνη στους 100 Κροάτες. Πόσοι Έλληνες έχουν συλληφθεί;», συνέχισε ο Μιλάνοβιτς.

«Έχεις πέντε μέρες να βρεις τα παράσιτα από ένα γκρουπ ανθρώπων, και τους προφυλακίζεις όλους, τους σκορπάς σε όλη την Ελλάδα, ώστε να χτυπηθούν και να βιαστούν! Τέλεια, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε ο Κροάτης πρόεδρος.

«Δεν μπορείς να κρατάς φυλακισμένους 100 άτομα για πέντε μέρες. Αυτές οι πέντε μέρες δίνουν τη δυνατότητα να βρεις τι έγινε και εξάλλου είναι άνθρωποι και οι πολίτες μας έχουν ανθρώπινα δικαιώματα Όμως οι Κροάτες οπαδοί αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα στην Ελλάδα. Δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, καλύτερα να μην την έχουμε», συμπλήρωσε.