Ταυτοποιήθηκε γυναίκα που είχε βρεθεί νεκρή μέσα σε τσιμεντένιο τοίχο: Οι έρευνες αναφέρουν πως δολοφονήθηκε πριν δέκα χρόνια

Επιμέλεια: Newsroom
Ταυτοποιήθηκε γυναίκα που είχε βρεθεί νεκρή μέσα σε τσιμεντένιο τοίχο: Οι έρευνες αναφέρουν πως δολοφονήθηκε πριν δέκα χρόνια
Η αστυνομία επικοινώνησε με τους γονείς της γυναίκας, οι οποίοι και ανέφεραν πως είχαν χάσει επαφές μαζί της λίγο καιρό πριν την εξαφάνιση ενώ πίστευαν ότι είχε μετακομίσει κάπου αλλού στη χώρα.

Οι αρχές στην Αυστραλία που ερευνούν τη δολοφονία μίας γυναίκας, τα λείψανα της οποίας βρέθηκαν το 2022 μέσα σε έναν τσιμεντένιο τοίχο, ανακοίνωσαν ότι το θύμα αναγνωρίστηκε και θεωρούν ότι σκοτώθηκε πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία της Αυστραλίας «το θύμα, που βρέθηκε σε τοίχο, αναγνωρίστηκε ως η Τάνια Λι Γκλόβερ, γεννήθηκε το 1971, είχε προβλήματα όρασης και ακοής και ήταν περίπου 38 ετών τη στιγμή του θανάτου της». Τα λείψανά της βρέθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο από καθαρίστριες πίσω από έναν τσιμεντένιο τοίχο στο υπόγειο ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων σε ένα προάστιο του Μπρισμπέιν.

Χρειάστηκαν 8 μήνες για να ταυτοποιήσουν οι αυστραλιανές αρχές την Τάνια Λι Γκλόβερ χρησιμοποιώντας το γενετικό υλικό και εθνικές βάσεις δεδομένων, όπως δήλωσε ο επιθεωρητής Άντριου Μάσινγκχαμ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ο θάνατός της αντιμετωπίζεται ως έρευνα για ανθρωποκτονία, που εικάζεται ότι τελέστηκε κατά την περίοδο 2009-2010.

Όπως ανέφερε ο επιθεωρητής, η Τάνια Λι Γκλόβερ θεωρείται πως ήταν μία γυναίκα απομονωμένη από την κοινωνία και υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία για εκείνη καθώς δεν είχε δηλωθεί καν η εξαφάνιση της.

«Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν αν είχε οποιαδήποτε μορφή απασχόλησης. Οι προκαταρκτικές πληροφορίες λένε ότι ήταν πολύ κλειστή, είχε έναν πολύ ήσυχο και συγκρατημένο τρόπο ζωής και δεν ήταν ενεργή στα social media», δήλωσε χαρακτηριστικά.