Τα εμβόλια επιστρέφουν: Έρχεται νέα δόση για τον κορονοϊό το φθινόπωρο

Επιμέλεια: Newsroom
Τα εμβόλια επιστρέφουν: Έρχεται νέα δόση για τον κορονοϊό το φθινόπωρο
«Θα χρειαστούμε μια νέα δόση του εμβολίου COVID το φθινόπωρο», δήλωσε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας  Μίνα Γκάγκα.

Η πρώην υφυπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ, αποκάλυψε ότι θα χρειαστεί νέα δόση του εμβολίου COVID το ερχόμενο φθινόπωρο, που θα συμπέσει με την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης «Eris» στην Ελλάδα.

«Αναμένουμε τις οδηγίες τόσο από την Εθνική Επιτροπή όσο και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα χρειαστεί αναμνηστική δόση το φθινόπωρο, παρόμοια με τον τρόπο που χρειαζόμαστε κάθε χρόνο νέο εμβόλιο κατά της γρίπης, λόγω της αλλαγής των υποτύπων του ιού της γρίπης. Είναι μια υπενθύμιση για να διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ισχυρό», σημείωσε.

Όσον αφορά τις νέες παραλλαγές του κοροναϊού, η κ. Γκάγκα ανέφερε: «Έχουμε υποπαραλλαγές του Omicron που αναδύονται, αλλάζουν ελαφρώς και τα κρούσματα αυξάνονται. Έχουν αυξηθεί πάνω από 70% την τελευταία εβδομάδα. Μιλάμε για περίπου 450 εισαγωγές μέσα σε μόλις μία εβδομάδα. Είχαμε 8 αεραγωγές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, κυρίως μεταξύ ηλικιωμένων ατόμων με προβλήματα υγείας».

Η ίδια τόνισε: «Αυτό λοιπόν που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι ο ιός εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσά μας και τα άτομα με προβλήματα υγείας διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να το έχουν κατά νου, αλλά οι αριθμοί δεν είναι υπερβολικά ανησυχητικοί».

Η δήλωση της κ. Γκάγκα αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη ανάγκη για επαγρύπνηση και προληπτικά μέτρα, καθώς ο ιός συνεχίζει να εξελίσσεται και να παράγει νέες παραλλαγές.