Το ελληνικό νησί που λέει συνειδητά «όχι» σε ξαπλώστρες και ομπρέλες έχει 100% πληρότητα

Newsroom
Το ελληνικό νησί που λέει συνειδητά «όχι» σε ξαπλώστρες και ομπρέλες έχει 100% πληρότητα
«Εμείς από χρόνια, ποτέ δηλαδή, δεν επιτρέψαμε σαν δημοτική αρχή να υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλίες» λέει ο δήμαρχος του νησιού.

Ενώ το «κίνημα για ελεύθερες παραλίες» συνεχίζει τον αγώνα του στις διάφορες ακτές της Ελλάδας, οι Λειψοί είναι το πρώτο νησί που είπε «όχι» στις ξαπλώστρες και ξεμπέρδεψε με αυτό το θέμα μια και καλή. Πώς όμως τα κατάφερε; Πολύ απλά ο δήμος του νησιού δεν παραχώρησε ποτέ σε ιδιώτες τη χρήση των ακτών.

«Εμείς από χρόνια, ποτέ δηλαδή, δεν επιτρέψαμε σαν δημοτική αρχή να υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλίες. Και αυτό το κάναμε γιατί το νησάκι μας είναι μικρό. Δεν επιτρέπει η γεωμορφολογία των παραλιών έστω και ελάχιστες να τοποθετήσεις και επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πάντα καταστρατηγείται το δικαίωμα που παραχωρείς σε κάποιους επιχειρηματίες» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος των Λειψών, Φώτης Μάγγος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγησε ότι «κάθε χρόνο η Κτηματική Υπηρεσία μας ζητάει με έγγραφό της να της καταστήσουμε γνωστό εάν επιθυμούμε να παραχωρήσουμε εμείς οι Δήμοι σε ιδιώτες τη χρήση των ακτών για τοποθέτηση καθισμάτων, ομπρελών κτλ. Εμείς πάντα απαντούμε αρνητικά ότι δεν θέλουμε να μας παραχωρήσει το δικαίωμα η Κτηματική να παραχωρήσουμε και εμείς με τη σειρά μας επιχειρηματίες και έτσι τελειώνει εκεί»

Σχετικά με την τουριστική κίνηση ο κ. Μάγγος είπε ότι «εμείς αυτή τη στιγμή και εδώ και 10 – 15 ημέρες είμαστε στο 100% πληρότητα και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι και τις αρχές Σεπτεμβρίου. Από εκεί και πέρα, μέχρι και τις 15 η πληρότητα είναι γύρω στο 95% και σιγά – σιγά θα αρχίσει να φθίνει».

Πηγή: ΕΡΤ.