Συνελήφθη στην Κέρκυρα μέλος της ιταλικής Καμόρα: Τον «έκαψε» η αγάπη του για τη Νάπολι

Επιμέλεια: Newsroom
Συνελήφθη στην Κέρκυρα μέλος της ιταλικής Καμόρα: Τον «έκαψε» η αγάπη του για τη Νάπολι
Για 11 χρόνια οι ιταλικές αρχές τον έψαχναν και προδόθηκε από κάποιους πανηγυρισμούς που έγιναν στην Κέρκυρα όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα η Νάπολι.

Ιταλός μαφιόζος, φερόμενος ως μέλος της περιβόητης οργάνωσης Καμόρα της Νάπολης, συνελήφθη στα Γουβιά Κέρκυρας, την ώρα που έβγαινε από το σπίτι στο οποίο διέμενε, σε οργανωμένη επιχείρηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε ύστερα από πληροφορίες και συνεργασία με τις ιταλικές αρχές.

Πρόκειται για έναν 60χρονο σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολη, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα.

Η είδηση τις τελευταίες ώρες αναπαράγεται από ιταλικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν ότι ο 60χρονος τον οποίο καταζητούσαν για 11 χρόνια οι ιταλικές αρχές προδόθηκε από κάποιους πανηγυρισμούς που έγιναν από Ιταλούς στην Κέρκυρα όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα η Νάπολι. Σύμφωνα με το napoli.corriere.it, καταγράφηκε το πρόσωπό του σε βίντεο και έτσι τον εντόπισαν.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, ο 60χρονος με καταγωγή από την Νάπολη ήταν δραπέτης από το 2012, είχε καταδικαστεί σε 14 χρόνια και 4 μήνες φυλάκιση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των «επικίνδυνων φυγόδικων του Υπουργείου Εσωτερικών» (πρώην λίστα των 100 πλέον καταζητούμενων).

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα επιχείρησης που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και τη συνδρομή των Ιταλικών Αρχών.

Οι ιταλικές Αρχές φαίνεται πως δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς στις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του στην Ελλάδα, συμμετείχε προσωπικό του Ερευνητικού Πυρήνα των Καραμπινιέρων της Νάπολης, που ήρθε ειδικά για αυτό το σκοπό στη χώρα μας ως παρατηρητές και προσωπικό του Γραφείου Εμπειρογνώμονα για την ασφάλεια της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο 60χρονος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε παίξει σημαντικό ρόλο στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος για λογαριασμό φαμίλιας της Καμόρα, μέσω παράνομων επιχειρήσεων. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.