Οι Simpsons το έκαναν πάλι: Είχαν προβλέψει πως ο Έλον Μασκ θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οι Simpsons το έκαναν πάλι: Είχαν προβλέψει πως ο Έλον Μασκ θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter (vid)
Οι οπαδοί της σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» έχουν επισημάνει μια εντυπωσιακή ομοιότητα μεταξύ του νέου λογότυπου X και μιας εφαρμογής που εμφανίζεται σε ένα επεισόδιο του 2012 με τίτλο «Ned 'n' Edna's Blend Agenda»

Ο κόσμος της τεχνολογίας σφύζει από ενθουσιασμό και περιέργεια καθώς ο Elon Musk, ο αινιγματικός επιχειρηματίας και διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, πήρε μια εκπληκτική απόφαση να αλλάξει το λογότυπο του Twitter. Σε μια κίνηση που έχει τραβήξει την προσοχή εκατομμυρίων ανθρώπων, ο Musk αντικατέστησε το εικονικό λογότυπο με το μπλε πουλί με ένα εντυπωσιακό «X».

Για τον Musk, αυτή η μεταμόρφωση αποτελεί το αποκορύφωμα μιας μακροχρόνιας εμμονής με το εικοστό τέταρτο γράμμα του αλφαβήτου, Χ. Όλα ξεκίνησαν το 1999, όταν ίδρυσε την X.com, μια πρωτοποριακή εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών που τελικά εξελίχθηκε στο ευρέως διαδεδομένο PayPal.

Είναι ενδιαφέρον ότι το domain X.com, το οποίο έχει ιστορική σημασία στην επιχειρηματική διαδρομή του Musk, ανακατευθύνει τώρα τους χρήστες στο Twitter. Νωρίτερα φέτος, η μητρική εταιρεία του Twitter άλλαξε αθόρυβα όνομα και έγινε X Corporation, σηματοδοτώντας μια στροφή προς τη γοητεία του Musk για το γράμμα X.

Η μετάβαση στο νέο λογότυπο έχει ξεκινήσει, με τον ιστότοπο να εμφανίζει ήδη το Χ στη θέση του παραδοσιακού μπλε πουλιού. Ωστόσο, η εφαρμογή του Twitter για κινητά εξακολουθεί να διατηρεί το γνωστό λογότυπο με το πουλί, αφήνοντας τους χρήστες να αναρωτιούνται αν αυτή η αλλαγή θα επεκταθεί σε όλες τις πλατφόρμες εν ευθέτω χρόνω.

Συμπτωματικά, οι οπαδοί της σειράς κινουμένων σχεδίων «The Simpsons» έχουν επισημάνει μια εντυπωσιακή ομοιότητα μεταξύ του νέου λογότυπου X και μιας εφαρμογής που εμφανίζεται σε ένα επεισόδιο του 2012 με τίτλο «Ned 'n' Edna's Blend Agenda». Σε αυτό το χιουμοριστικό επεισόδιο, το τηλέφωνο του Χόμερ Σίμσον εμφανίζει για λίγο μια εφαρμογή που έχει εκπληκτική ομοιότητα με το λογότυπο του Twitter που ανανεώθηκε. Παρόλο που δεν είναι ακριβής αντιστοιχία, η ομοιότητα έχει προκαλέσει παιχνιδιάρικες εικασίες και προκάλεσε ακόμη και κάποιες photoshoped εκδοχές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όπως σημείωσαν οι fact-checkers.