Ένα ακόμη φρικτό περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Κρήτη: «Λεβέντης» ακρωτηρίασε βάναυσα λυκόσκυλο και το έδεσε στα σκουπίδια (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ένα ακόμη φρικτό περιστατικό κακοποίησης ζώου στην Κρήτη: «Λεβέντης» ακρωτηρίασε βάναυσα λυκόσκυλο και το έδεσε στα σκουπίδια (vid)
Για απαράδεκτες και μεσαιωνικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην ύπαιθρο της Κρήτης κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων

Νέα απάνθρωπη κακοποίηση ζώου έλαβε χώρα στο Ρέθυμνο, όπου σκύλος βρέθηκε δεμένος με σκοινί σε κάδους σκουπιδιών έξω από το πανεπιστήμιο της πόλης να αιμορραγεί καθώς του είχαν κόψει τα αυτιά!

Η εικόνα ήταν σοκαριστική ακόμη για τον κτηνίατρο στον οποίο μεταφέρθηκε το άτυχο λυκόσκυλο για τις πρώτες βοήθειες από εθελόντριες της φιλοζωικής ομάδας Νοιάζομαι.

Το νεαρό βελγικό λυκόσκυλο έχει ακρωτηριαστεί βάναυσα στα αυτιά του, από κτηνοτρόφο, ο οποίος προφανώς βλέποντας πως προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία και μόλυνση στο ανυπεράσπιστο σκυλί, το έδεσε με σκοινί στους κάδους των σκουπιδιών έξω από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο.

Το ακρωτηριασμένο Βελγικό λυκόσκυλο πήρε το όνομα «Μπρούνο» από τις εθελόντριες που το διέσωσαν, οι οποίες κάνουν έκκληση ώστε να βρεθεί οικογένεια για το άτυχο ζωάκι. Όπως εξηγεί η κ. Βάλια Τσερβάκη ο «Μπρούνο» παρά την ταλαιπωρία του είναι υγιής, νεαρής ηλικίας και με πολύ καλό χαρακτήρα

Για απαράδεκτες και μεσαιωνικές πρακτικές που εφαρμόζονται στην ύπαιθρο της Κρήτης κάνουν λόγο οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων που ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για να εκλείψουν οι εικόνες με τα εξαθλιωμένα βαρελόσκυλα στα ορεινά του νησιού.

Πηγή: zarpanews.gr