Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με ένα νόμο και ένα άρθρο καταργούνται όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Με ένα νόμο και ένα άρθρο καταργούνται όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού» (vid)
Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής την κατάθεση νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

Την ερχόμενη εβδομάδα αναρτάται σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν από τον τόπο της κατοικίας τους. «Στην πρώτη μας θητεία κάναμε το πρώτο βήμα, σήμερα ήρθε η ώρα να δούμε πόση συνέπεια υπάρχει μεταξύ λόγων και πράξεων και το σχέδιο νόμου να εγκριθεί από 300 βουλευτές» σημείωσε.

«Στις αρχές της εβδομάδας φέρνουμε σε δημόσια διαβούλευση ένα νόμο, με ένα άρθρο, που θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού", ανακοίνωσε, προαναγγέλοντας ψήφο για όλους τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, όπου και εάν κατοικούν, χωρίς τα κριτήρια και τους περιορισμούς του ισχύοντος νόμου. Να δούμε πόση συνέπεια υπάρχει τελικά μεταξύ λόγων και πράξεων και το σχέδιο αυτό να ψηφιστεί από 300 βουλευτές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.