Κουτσούμπας για «Σπαρτιάτες»: «Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει για να πάνε από εκεί που ήρθαν οι δυνάμεις του σκότους»

Κουτσούμπας για «Σπαρτιάτες»: «Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει για να πάνε από εκεί που ήρθαν οι δυνάμεις του σκότους»
Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι ούτε στάση αναμονής, ούτε περίοδο χάριτος θα δώσει στην κυβέρνηση και οι 21 βουλευτές του ΚΚΕ θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων.

Αντιπολίτευση του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή προανήγγειλε ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Έχετε αντίπαλο κύριοι της κυβέρνησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στα γνωστά από την περίοδο των μνημονίων ματωμένα πλεονάσματα, ότι είμαστε μπροστά μία νέα κρίση, αλλά και η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι ούτε στάση αναμονής, ούτε περίοδο χάριτος θα δώσει στην κυβέρνηση και οι 21 βουλευτές του ΚΚΕ θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και των αγώνων του, φέρνοντας στη Βουλή ανάλογες προτάσεις.

Στη συνέχεια επισήμανε πως αυτά που λέει η κυβέρνηση για καλύτερους μισθούς ακούγονται σαν έκθεση ιδεών, ενώ ο σταθερός προσανατολισμός της κυβέρνησης είναι υπέρ των εργοδοτικών συμφερόντων και με την ίδια πυξίδα συνεχίζει να κινείται και το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Συνεχίζοντας την ομιλία του και όσον αφορά την Υγεία, χαρακτήρισε «μπάλωμα» την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με τον Στρατό και την Πυροσβεστική, για να αναλάβει μετά ο ιδιωτικός τομέας.

Αποκάλεσε φασιστικό μόρφωμα τους «Σπαρτιάτες» και τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει στις γειτονιές, στις σχολές και τον λαό, για «να πάνε από εκεί που ήρθαν».

«Ούτε μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα ασκήσει αντιπολίτευση από τη σκοπιά του λαού το φασιστικό μόρφωμα ή άλλες αντιδραστικές δυνάμεις που βρίσκονται μέσα στη νέα βουλή. Όσο ορισμένοι θα συνεχίζουν το ξέπλυμα αυτών των δυνάμεων, όπως άλλοι έκαναν και προεκλογικά, όσο τα διάφορα επιτελεία του συστήματος θα παρουσιάζουν ως δήθεν αντισυστημικούς τα δικά τους τσιράκια, εμείς θα πρωτοστατούμε μέσα στο λαό, στις γειτονιές και στις πόλεις, στους χώρους δουλειάς και στις σχολές, για να απομονωθούν, να πάνε από κει που ήρθαν αυτές οι δυνάμεις του σκότους» είπε συγκεκριμένα.