Η τελευταία στο είδος της: Γυναίκα στην Ινδονησία φτιάχνει το πιο σπάνιο αλάτι στον κόσμο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Η τελευταία στο είδος της: Γυναίκα στην Ινδονησία φτιάχνει το πιο σπάνιο αλάτι στον κόσμο (vid)
Είναι η μοναδική θεματοφύλακας μιας αρχαίας πρακτικής που περιλαμβάνει την αξιοποίηση της δύναμης των ηφαιστείων για την εξόρυξη αλατιού.

Στην καρδιά της Ινδονησίας, όπου οι αρχαίες παραδόσεις αναμειγνύονται με τις δυνάμεις της φύσης, κατοικεί μια αξιοσημείωτη γυναίκα γνωστή ως «η τελευταία κυρία του αλατιού». Η μοναδική της τέχνη και η κληρονομιά που κουβαλάει ενσαρκώνουν την ουσία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Με ακλόνητη αποφασιστικότητα, συλλέγει αλάτι από την πύρινη αγκαλιά των ηφαιστείων, αποτελώντας μια ζωντανή μαρτυρία των πλούσιων παραδόσεων των προγόνων της.

Η τέχνη της έχει τις ρίζες της σε γενιές γνώσεων που πέρασαν μέσα από το χρόνο. Είναι η μοναδική θεματοφύλακας μιας αρχαίας πρακτικής που περιλαμβάνει την αξιοποίηση της δύναμης των ηφαιστείων για την εξόρυξη αλατιού. Με καλάθια δεμένα στην πλάτη της, περιηγείται σε ύπουλα εδάφη και ανεβαίνει στις ηφαιστειακές πλαγιές, όπου ο πλούσιος σε θείο ατμός και η βραστή άλμη διαπλέκονται για να δημιουργήσουν τα δομικά στοιχεία αυτού του πολύτιμου ορυκτού.

@nasdaily The Last Salt Lady Of Indonesia She makes salt from volcanoes and she is the last of her kind! People like her are carrying traditions on their backs and we hope we can support them by telling their stories. We also want to thank our Executive Producers at Nas Daily Pro who make videos like this possible. We especially want to call out: 1. Snigdha Bhattacharjee 2. Brenda Ruth Kleiman 3. Vikram Krishna 4. Amjed Kallan 5. Helder Carrilho 6. Shalini Singh 7. Sophie Deceunynck 8. Soumak Majumdar 9. Vikrant Khanna 10. Muhammad Yaqoob Thank you for helping us tell these stories! #Nasdaily #salt #indonesia #fyp ♬ original sound - Nas Daily

Η διαδικασία της είναι μια εργασία αγάπης, όπου η ανθεκτικότητα και ο σεβασμός είναι τόσο απαραίτητα όσο και τα εργαλεία που κουβαλάει. Οπλισμένη με ξύλινα κουπιά και μια βαθιά κατανόηση των ρυθμών της φύσης, εξάγει επιδέξια τους κρυστάλλους αλατιού, κοσκινίζοντας με επιμέλεια το μείγμα μάγματος και ορυκτών. Είναι ένας χορός μεταξύ ανθρώπου και ηφαιστείου, μια συμβιωτική σχέση που συντηρεί τις κοινότητες εδώ και αιώνες.

Η ιστορία της δεν είναι απλώς ένας προσωπικός θρίαμβος, αλλά μια έκκληση για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς που εκπροσωπεί. Σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, αρχαίες πρακτικές όπως η δική της ακροβατούν στα όρια της εξαφάνισης. Η παγκοσμιοποίηση, ο εκσυγχρονισμός και η γοητεία της ευκολίας απειλούν να εξαλείψουν τη σύνδεση μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

Καθώς εργάζεται ακούραστα, η ανθεκτικότητα και η αφοσίωσή της αξίζουν αναγνώριση και υποστήριξη. Ενισχύοντας την ιστορία της, αυξάνουμε την ευαισθητοποίηση για τη δυσχερή θέση της και τον ευρύτερο αγώνα που αντιμετωπίζουν πολλοί τεχνίτες που κουβαλούν τις παραδόσεις στις πλάτες τους. Η υποστήριξή τους σημαίνει αναγνώριση της σημασίας της τέχνης τους και της αξίας που προσθέτει στη συλλογική ανθρώπινη εμπειρία μας.