«Επέλαση» γρύλων τρομοκρατεί ολόκληρη κοινότητα στις ΗΠΑ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
«Επέλαση» γρύλων τρομοκρατεί ολόκληρη κοινότητα στις ΗΠΑ (vid)
«Είναι απλά αηδιαστικά! Μοιάζουν με αράχνες και αφοδεύουν παντού», δήλωσε μια κάτοικος

Εκατομμύρια γρύλοι έχουν κατακλύσει το τελευταίο διάστημα αρκετές κομητείες της Νεβάδα και οι πρωτοφανείς εικόνες έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Οι επονομαζόμενοι «γρύλοι των Μορμόνων» έχουν καλύψει το έδαφος, τα δέντρα, τους θάμνους ενώ σκαρφαλώνουν ακόμη και στους τοίχους των κτιρίων. «Είναι απλά αηδιαστικά! Μοιάζουν με αράχνες και αφοδεύουν παντού», δήλωσε μια κάτοικος του Έλκο στη Νεβάδα.

Τα εκατομμύρια έντομα έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο Έλκο. «Εμείς απλά μένουμε μέσα στα σπίτια, δεν βγαίνουμε έξω», δήλωσε η ίδια.

Ο Στιβ Μπόροους, του τοπικού νοσοκομείου Northeastern Nevada Regional Hospital, δήλωσε ότι οι γρύλοι επηρεάζουν τους ασθενείς που έρχονται στο νοσοκομείο. «Φτάσαμε στο σημείο να χρησιμοποιούμε διαρκώς ανθρώπους με ειδικό εξοπλισμό καθαριότητας μόνο και μόνο για να μεταφέρουμε τους ασθενείς στο νοσοκομείο», δήλωσε και συμπλήρωσε: «Κάποια στιγμή είχαμε φέρει ακόμη και ένα τρακτέρ με εκχιονιστικό μηχάνημα πάνω του, μόνο και μόνο για να απομακρύνουμε τους σωρούς των γρύλων»

Το φαινόμενο με την «επέλαση» των γρύλων καταγράφεται στην πόλη από τη Δευτέρα και μέσα σε λίγες ημέρες επηρεάστηκαν πολλές περιοχές της κοινότητας.

«Βρίσκονται στη φάση μετανάστευσης. Και οι γρύλοι των Μορμόνων μπορούν να μετακινούνται ένα μίλι την ημέρα», δήλωσε ο Τζεφ Νάιτ εντομολόγος του υπουργείου Γεωργίας της Νεβάδα. Είπε επίσης ότι οι γρύλοι κάνουν έναν κύκλο τεσσάρων έως έξι ετών και στη συνέχεια εξαφανίζονται για λίγο. Η περίοδος αδράνειας στην περιοχή του Έλκο έληξε το 2019, οπότε τώρα επέστρεψαν.

Οι ειδικοί καθησυχάζουν ότι οι γρύλοι θα πρέπει να έχουν φύγει από την περιοχή μέχρι το τέλος της εβδομάδας