Πορτοσάλτε: «Η Ελλάδα δεν είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε", ούτε θα λιάζονται εδώ οι μετανάστες» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Πορτοσάλτε: «Η Ελλάδα δεν είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε", ούτε θα λιάζονται εδώ οι μετανάστες» (vid)
«Μία γυναίκα δεν άκουσα να λέει για το ότι κλειδώνουν τις γυναίκες στα αμπάρια. Τόσους συλλόγους και ακτιβισμό έχουμε...», σχολίασε επίσης ο Άρης Πορτοσάλτε .

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, όπου έχασαν την ζωή τους δεκάδες μετανάστες και εκατοντάδες αγνοούνται.

Ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε, μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και μεταξύ άλλων υποστήριξε πως: «η Ελλάδα δεν είναι "πάτε σκύλοι αλέστε"».

«Από το να είναι ανοιχτά τα σύνορα όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και να είναι η Ελλάδα Μόρια, έδειξε από το 2019 ότι έχει σύνορα και στην θάλασσα και στην ξηρά. Εγώ λέω ότι έχουμε σύνορα και ότι έχουμε στη θάλασσα σύνορα. Δηλαδή την ανοησία του Τσίπρα δεν πρέπει να την αναπαράγουμε. Τα σύνορα της Ελλάδος φυλάσσονται. Τελεία. Η Ελλάδα δεν είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε", ούτε θα λιάζονται εδώ οι μετανάστες όπως ήθελε η κυρία Χριστοδουλοπούλου. Όπως είχε πει "λιάζονται και μετά εξαφανίζονται". Φυλάσσονται τα σύνορα γιατί αυτό θέλουν η πλειοψηφία των πολιτών της Ελλάδος, υπερψηφίζουν τα σύνορα και την προστασία τους. Άλλωστε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας είπε προχτές ότι ο φράχτης είναι τα σύνoρα της πατρίδος μας. Τελείωσε, ας το συνειδητοποιήσουμε αυτό το πράγμα. Μην ξοδευόμαστε πρωί πρωί τώρα», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Στην συνέχεια συζητήθηκε για λίγο η ατάκα της Τατιάνας Στεφανίδου σχετικά με τα ασθενοφόρα και τους μετανάστες και ο Άκης Παυλόπουλος σημείωσε πως αυτό δεν ειπώθηκε ειπώθηκε από πολιτικό στέλεχος.

Ο Δημήτρης Οικονόμου συμπλήρωσε: «Εντάξει είπε μια αστοχία. Κι εμείς έχουμε πει αστοχίες μη νομίζεις. Κι εμάς μας ξεφεύγουν κουβέντες. Το να σου φύγει μια άστοχη λέξη στον αέρα, συμβαίνει. Μας έχει συμβεί σε όλους».

«Μία γυναίκα δεν άκουσα να λέει για το ότι κλειδώνουν τις γυναίκες στα αμπάρια. Τόσους συλλόγους και ακτιβισμό έχουμε...», σχολίασε επίσης ο Άρης Πορτοσάλτε .

Συγκεκριμένα σχολιάζοντας τον έντονο διάλογο του Αλέξη Τσίπρα με τον υπηρεσιακό υπουργό Ευάγγελο Τουρνά τόνισε: «Των εκλογών γίνεται. Μια τρύπα στο νερό θα κερδίσεις. Θες να κάνεις τον Μητσοτάκη 50%; Κάνε το. Βγείτε έξω, μιλήστε, ρωτήστε τους συμπολίτες μας. Από το τριήμερο πένθος μέχρι τον "εμπειρογνώμονα", το προσωνύμιο που έχει από χτες είναι αυτό. Ήρθε να λύσει τα ζητήματα. Τι να πω τώρα, τι θέλετε να πούμε; Δεν έχω ακούσει έως τώρα μια γυναίκα για το ότι κλιεδώνουν στα αμπάρια τις γυναίκες, δεν το έχω ακούσει. Τόσους συλλόγους και ακτιβισμό γυναικών έχουμε και καλώς κάνουμε και τον έχουμε, δεν λέω όχι. Για το ότι κλειδώνουν τις γυναίκες και τα παιδιά στο αμπάρι μια κουβέντα δεν έχω ακούσει ακόμα. Φαντάζομαι θα ακούσουμε τις επόμενες ημέρες. Και τα άλλα δεν τα ξέρουμε αλλά έχουμε βγάλει συμπέρασμα...», ανέφερε μεταξύ άλλων.