Salt Bae: Έκλεισε το μαγαζί του στη Νέα Υόρκη

Επιμέλεια: Newsroom
Salt Bae: Έκλεισε το μαγαζί του στη Νέα Υόρκη
Τα πολυτελή steakhouse του σεφ δεν ενθουσιάζουν το κοινό!

Τρία χρόνια αφότου ανακηρύχθηκε «Το χειρότερο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή», το εστιατόριο του διάσημου Τούρκου, Nusret Gökçe, γνωστού ως Salt Bae, στο Μανχάταν έκλεισε.

Ο Salt Bae έγινε διάσημος λόγω του τρόπου με τον οποίο ρίχνει το αλάτι στα πανάκριβα κρέατα, που για πολλούς είναι ανεξήγητα ακριβά και δεν διαφέρουν στο παραμικρό από αντίστοιχα σε πολύ φτηνότερα εστιατόρια.

Το συγκεκριμένο κατάστημα άνοιξε σε μια πόλη που είχε εμμονή με την εύρεση του καλύτερου δυνατού μπέργκερ και το κατάστημα στη Λεωφόρο Παρκ δεν τα πήγε τόσο καλά όσο πίστευε ο τετραπέρατος Τούρκος. Άνοιξε στα τέλη Φεβρουαρίου 2020 – λίγο πριν η πόλη μπει σε lockdown για τον Covid-19 – με κατηγορίες για σεξισμό, επειδή είχε προσφέρει ένα δωρεάν χορτοφαγικό «γυναικείο μπιφτέκι» σε μέγεθος ορεκτικού σε ροζ ψωμάκια μόνο σε γυναίκες, όπως αναφέρει ο Guardian.

Αλλά το Salt Bae Burger προκάλεσε επίσης έκπληξη ως το «σπίτι του μιλκσέικ των 99 δολαρίων» αλλά και του «Gold Burger αξίας 100 δολαρίων», το οποίο ήταν κλειστό σε φύλλο χρυσού. Εν τω μεταξύ, όσον αφορά την ατμόσφαιρα, ο κριτικός του Eater Robert Sietsema έγραψε, «είχε όλη τη γοητεία ενός υπόστεγου αεροπλάνου»!

Πολλοί κριτικοί προβλέπουν ότι ο Salt Bae θα εξαφανιστεί από τη σκηνή των εστιατορίων, ωστόσο αξίζει να δούμε αν είναι πολύ σκληρός για να «πεθάνει».