Δεν το θυμάται κανείς: Mε αυτό το όνομα έγινε γνωστός ο Arnold Schwarzenegger στην πρώτη του ταινία

Δεν το θυμάται κανείς: Mε αυτό το όνομα έγινε γνωστός ο Arnold Schwarzenegger στην πρώτη του ταινία
Το μακρινό 1970 ο άγνωστος ακόμα Arnold Schwarzenegger έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο με ένα διαφορετικό όνομα, το οποίο γρήγορα ξεχάστηκε.

Με αφορμή το νέο ντοκιμιαντέρ για τη ζωή του που κυκλοφορεί στο Netflix, o Arnold Schwarzenegger έχει καταφέρει να ξαναμπεί στην καθημερινότητά μας, με πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες να έρχονται στο προσκήνιο. Μία από αυτές είναι και το όνομα με το οποίο έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο του στον κινηματογράφο.

Για να το βρούμε πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο πίσω, στο μακρινό 1970. Ο μόλις 23 ετών τότε Schwarzenegger είχε καταφέρει να διακριθεί σε παγκόσμιες διοργανώσεις bodybuilding, κατακτώντας τους τίτλους Mr. Universe και Mr. Olympia, ωστόσο δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ευρύ κοινό.

Ο ατζέντης του έψαχνε με κάθε τρόπο να τον βάλει σε κάποια κινηματογραφική παραγωγή, προκειμένου να αυξήσει τις μετοχές του και τα κατάφερε κλείνοντάς του θέση για την ταινία Hercules in New York. Μάλιστα για να καταφέρει να του εξασφαλίσει τον ρόλο είπε ψέματα στην παραγωγή πως ο Schwarzenegger είχε εμπειρία από σανίδι. Η αλήθεια βέβαια ήταν πως η μόνη του «προϋπηρεσία» ήταν οι διοργανώσεις bodybuilding.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς, το Schwarzenegger ήταν αρκετά δύσκολο για τους Αμεριανούς κι έτσι έπρεπε να βρουν κάτι πιο εύκολο και πιασάρικο. Σκέφτηκαν, λοιπόν, αφού ο συμπρωταγωνιστής του στην ταινία λεγόταν Arnold Stang, θα ήταν καλό να «παίξουν» με έναν αναγραμματισμό και να τον γράψουν στα credits ως Arnold Strong!

Πρόσθεσαν επίσης και το Mr. Universe δίπλα στο όνομά του έτσι ώστε να προκαλέσουν ακόμη περισσότερο ντόρο. Και να που τα κατάφεραν. Ο Schwarzenegger άρχισε να γίνεται πολύ γρήγορα γνωστός και πλέον δεν χρειαζόταν άλλα ονόματα. Αρκούσε απλά το δικό του.