Τζον Κατσιματίδης: Ποιoς είναι ο μεγιστάνας από τη Νίσυρο που θέλει να αγοράσει το CNN

Επιμέλεια: Newsroom
Τζον Κατσιματίδης: Ποιoς είναι ο μεγιστάνας από τη Νίσυρο που θέλει να αγοράσει το CNN
Δύο ημέρες μετά την αποχώρηση του CEO του CNN, Chris Licht, εν μέσω έντονων επικρίσεων για την ηγεσία του, ο Ελληνοαμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζον Κατσιματίδης δηλώνει την πρόθεσή του να αγοράσει το τηλεοπτικό δίκτυο.

Δύο ημέρες μετά την αποχώρηση του Κρις Λιχτ από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στο CNN, το Business Insider κάνει λόγο για ενδιαφέρον του Ελληνοαμερικανού δισεκατομμυριούχου Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεσή του να αγοράσει το τηλεοπτικό δίκτυο από τη μητρική εταιρεία Warner Bros Discovery.

«Θα πήγαινα να διευθύνω το μέσο αύριο το πρωί, και το μόνο που θα ήθελα είναι 1 δολάριο το χρόνο και μέρος των κερδών», δήλωσε ο Κατσιματίδης, ιδιοκτήτης της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Gristedes Foods της Νέας Υόρκης, στη New York Post σε συνέντευξή του την Πέμπτη.

Ο Κατσιματίδης μίλησε για πρώτη φορά για την πιθανότητα εξαγοράς του CNN σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό 77 WABC, στο οποίο δήλωσε: «Το ακούσατε πρώτοι εδώ. Θα κάνω μια προσφορά για την εξαγορά του CNN". "Ισχύει πράγματι αυτό, σοβαρά;», ρώτησε ο παρουσιαστής της εκπομπής στην οποία μίλησε ο Κατσιματίδης, με τον τελευταίο να απαντάει χαρακτηριστικά ότι ναι μιλάει σοβαρά.

Ο Τζον Κατσιματίδης, 74 ετών σήμερα, βρίσκεται ανάμεσα στους πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς. Έφυγε σε νηπιακή ηλικία με τους γονείς του από τη Νίσυρο της Δωδεκανήσου και εγκαταστάθηκαν στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Με σκληρή εργασία δεκαετιών και πρωτοπόρων επενδύσεων αναδείχθηκε σε αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο.

Εκτός από την αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων, στις επιχειρήσεις του συμπεριλαμβάνονται επενδύσεις σε ακίνητα και επίσης σε πετρελαιοειδή προϊόντα. Το 2013 έθεσε υποψηφιότητα για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, ενώ διατηρούσε και δικό του ραδιοφωνικό πρόγραμμα στο σταθμό 970 AM με τίτλο Cats Roundtable.