Ο τοξικός καπνός που κατακλύζει τη Νέα Υόρκη «αφαιρεί μια ώρα από τη ζωή των ανθρώπων κάθε μέρα»: Ανησυχία και στην Ευρώπη

Επιμέλεια: Newsroom
Ο τοξικός καπνός που κατακλύζει τη Νέα Υόρκη «αφαιρεί μια ώρα από τη ζωή των ανθρώπων κάθε μέρα»: Ανησυχία και στην Ευρώπη
Τοξικό νέφος κινείται αυτή την εβδομάδα πάνω από τη Νέα Υόρκη μετά τις πυρκαγιές που μαίνονται στον Καναδά και οι ειδικοί λένε ότι η αναπνοή του αέρα είναι «σαν να καπνίζεις έξι τσιγάρα κάθε μέρα».

Το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της Νέας Υόρκης μειώνεται κατά μία ώρα κάθε μέρα, λένε οι ειδικοί, εξαιτίας του τοξικού νέφους που έχει κατακλύσει τη μητρόπολη των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

@lu_mlllr #newyork #newyorkfire ♬ The Purge - Demetrius X

Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει τεθεί σε ισχύ συναγερμός για την ποιότητα του αέρα με κόκκινο κωδικό και οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι άνεμοι θα συνεχίσουν να φέρνουν τον επικίνδυνο αέρα ακόμη πιο νότια. Η ποιότητα του αέρα περιγράφεται ως η χειρότερη στον κόσμο.

@aniaaws Sad to see this happening, New York air quality at all time high hazardous index 333, reported as worst in the wolrd 🔥💨🌎😢 #pollution #newyorkcity #globalwarming #newyorkcity #wildfires #canadawildfire #newyorkairquality #news #globalwarming #earthday #newyorknews #orangesky #orangeskies ♬ original sound - suitrick

Ο ειδικός σε θέματα καιρού Κόλιν ΜακΚάρθι έγραψε χθες (Τετάρτη 7 Ιουνίου) στο Twitter: «Αν εκτεθείς στην τρέχουσα ποιότητα του αέρα στη Νέα Υόρκη για 24 ώρες, θα ισοδυναμούσε με το κάπνισμα περίπου 6 τσιγάρων».

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας εκτιμά ότι ένα τσιγάρο συντομεύει τη ζωή ενός ανθρώπου κατά 11 λεπτά - που σημαίνει ότι η αναπνοή στον αέρα της Νέας Υόρκης θα αφαιρούσε 66 λεπτά κάθε μέρα.

Τις τελευταίες ημέρες, τα σύννεφα καπνού έχουν απλωθεί από τον Καναδά μέσω της Γροιλανδίας, της Ισλανδίας και έχουν φτάσει μέχρι τη Νορβηγία. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες, το νέφος αναμένεται να εξαπλωθεί και σε άλλα τμήματα της Ευρώπης, αλλά είναι απίθανο οι άνθρωποι να είναι σε θέση να μυρίσουν ή να παρατηρήσουν τον καπνό, δήλωσε ο Ευαγγελίου.