Γλυφάδα: Συνελήφθη «τραπεζίτης» κορυφαίων εγκληματιών του κόσμου για ξέπλυμα 250 εκατ. ευρώ

Επιμέλεια: Newsroom
Γλυφάδα: Συνελήφθη «τραπεζίτης» κορυφαίων εγκληματιών του κόσμου για ξέπλυμα 250 εκατ. ευρώ
Ένας μεγαλέμπορος ναρκωτικών συνελήφθη από το ΣΔΟΕ. Είναι αρχηγικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακίνησε 250.000.000 ευρώ μέσα σε 10 μήνες.

Εκτενή αναφορά κάνει στην επίσημη ιστοσελίδα της η Europol για τη σύλληψη 52χρονου στη Γλυφάδα που φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση 250 εκατομμυρίων ευρώ που προέρχονται από εμπόριο ναρκωτικών.

Κατόπιν πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής με τις αντίστοιχες ολλανδικές Αρχές, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα 52χρονος, ο οποίος αναζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ως διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η εν λόγω εγκληματική οργάνωση διακινούσε σε καθημερινή βάση, μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά και υπολογίζεται ότι για χρονικό διάστημα περί των 10 μηνών διακινήθηκαν ποσά της τάξεως των 250.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη Europol, η σύλληψή του αποτέλεσε το αποκορύφωμα μιας μακράς έρευνας της ολλανδικής αστυνομίας για τη δράση αυτού του «σκιώδους τραπεζίτη» που δραστηριοποιείται στην Ολλανδία. Ο άνδρας θεωρείται ύποπτος ότι ηγείτο εγκληματικής οργάνωσης που ξέπλενε εκατομμύρια ευρώ σε μηνιαία βάση για εγκληματίες.

Επίσης, κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής συνεχίζει τη συνεργασία με τις αντίστοιχες ολλανδικές Αρχές και με τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές της χώρας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί νομιμοποίησης εσόδων στην Ελλάδα προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες.