Στην Ελβετία πραγματοποίησαν αεροδιακομιδή αγελάδας επειδή έσπασε το πόδι της (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Στην Ελβετία πραγματοποίησαν αεροδιακομιδή αγελάδας επειδή έσπασε το πόδι της (vid)
Τα νέα για τη δύσκολη κατάσταση της Daisyέφτασαν γρήγορα στην ελβετική ομάδα διάσωσης ζώων, η οποία ανέλαβε αμέσως δράση. Συγκρότησαν μια εξειδικευμένη επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν ειδικοί στην κτηνιατρική περίθαλψη

Σε μια αξιοσημείωτη επίδειξη συμπόνιας και εφευρετικότητας, μια αγελάδα με σπασμένο πόδι μεταφέρθηκε πρόσφατα αεροπορικώς σε ασφαλές μέρος στην Ελβετία. Το συγκινητικό περιστατικό εκτυλίχθηκε καθώς μια ομάδα αφοσιωμένων διασωστών ενώθηκε για να εξασφαλίσει την ευημερία και την ανάρρωση αυτού του τραυματισμένου ζώου.

Η αγελάδα, με το όνομα Daisy, είχε εγκλωβιστεί σε ύπουλο έδαφος ψηλά στις ελβετικές Άλπεις. Με ένα σπασμένο πόδι, η Daisy δεν μπορούσε να κινηθεί ή να βρει καταφύγιο, αφήνοντάς την ευάλωτη στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και στα πιθανά αρπακτικά. Αναγνωρίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, ένας ανήσυχος πεζοπόρος ανέφερε το ταλαιπωρημένο ζώο στις τοπικές αρχές.

Τα νέα για τη δύσκολη κατάσταση της Daisyέφτασαν γρήγορα στην ελβετική ομάδα διάσωσης ζώων, η οποία ανέλαβε αμέσως δράση. Συγκρότησαν μια εξειδικευμένη επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν ειδικοί στην κτηνιατρική περίθαλψη, τη διάσωση στο βουνό και τις επιχειρήσεις με ελικόπτερο. Ο στόχος ήταν να μεταφερθεί με ασφάλεια η Daisy από το βουνό σε κτηνιατρική εγκατάσταση όπου θα μπορούσε να λάβει την απαραίτητη θεραπεία και φροντίδα.

Η απαιτητική αποστολή διάσωσης ξεκίνησε με μια ομάδα εξειδικευμένων ορειβατών που περιηγήθηκαν προσεκτικά στο ύπουλο έδαφος για να φτάσουν στη θέση της Daisy. Μόλις την έφτασαν, εκτίμησαν την κατάστασή της και διαπίστωσαν ότι το πόδι της ήταν πράγματι σπασμένο. Δεδομένης της απομακρυσμένης τοποθεσίας και της αδυναμίας της αγελάδας να περπατήσει, αποφασίστηκε ότι η εναέρια εξαγωγή θα ήταν η ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική επιλογή.

Ένα ελικόπτερο εξοπλισμένο με μια ειδικά σχεδιασμένη εξάρτυση μεταφέρθηκε για τη διάσωση. Με μεγάλη ακρίβεια και προσοχή, οι διασώστες ασφάλισαν την Daisy στην εξάρτυση, εξασφαλίζοντας την ασφάλειά της κατά τη διάρκεια της αερομεταφοράς. Η εκπληκτική σκηνή της ανύψωσης μιας αγελάδας από το βουνό εκτυλίχθηκε καθώς το ελικόπτερο έκανε ελιγμούς μέσα στο άγριο τοπίο για να μεταφέρει τη Daisy σε χαμηλότερο έδαφος.

Μόλις έφτασε σε μια κατάλληλη ζώνη προσγείωσης, η Daisy κατέβηκε προσεκτικά στους κτηνιάτρους που περίμεναν και στο προσωπικό υποστήριξης. Μεταφέρθηκε γρήγορα σε μια κοντινή κτηνιατρική εγκατάσταση, όπου το σπασμένο πόδι της αντιμετωπίστηκε και σταθεροποιήθηκε. Οι κτηνίατροι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τις πιθανότητες πλήρους ανάρρωσης της Ντέιζι, χάρη στην άμεση δράση και τη σχολαστική φροντίδα που έλαβε.