Ποια καταστήματα λειτουργούν αύριο, Δευτέρα: Για ποιους είναι αργία

Επιμέλεια: Newsroom
Ποια καταστήματα λειτουργούν αύριο, Δευτέρα: Για ποιους είναι αργία
Πώς θα λειτουργήσουν καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Αργία θα είναι αύριο, Δευτέρα η γιορτή του Αγίου Πνεύματος για τον Δημόσιο τομέα, το ίδιο και για τις τράπεζες, ωστόσο κανονικά θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα.

Ενδεικτικά, μόνο στη Θράκη (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη) τα μαγαζιά είναι κλειστά. Το ίδιο ισχύει και για την Καβάλα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Την απόφαση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος.

Να εποπτεύσουν την εμπορική αγορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την τήρηση της νομιμότητας της αργίας του Αγίου Πνεύματος, καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι η μη λειτουργία των καταστημάτων στις 5/6 είναι υποχρεωτική.

Επίσης, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει, ότι η υποχρεωτικότητα μη λειτουργίας των καταστημάτων την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, ορίζεται σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ωράριο των σούπερ μάρκετ επίσης θα καθοριστεί από την εκάστοτε επιχείρηση, ωστόσο, σε ό,τι αφορά την Αττική, σούπερ μάρκετ και καταστήματα θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 08:00 έως τις 20:00 και κάποια άλλα έως τις 21:00.