Αφηρημένος επιβάτης έκανε άνω κάτω πτήση στο Ηράκλειο: Κλήθηκε πυροτεχνουργός

Επιμέλεια: Newsroom
Αφηρημένος επιβάτης έκανε άνω κάτω πτήση στο Ηράκλειο: Κλήθηκε πυροτεχνουργός
Στο πόδι σήκωσε ένας αφηρημένος πελάτης ολόκληρο το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στην Κρήτη.

Συναγερμός σήμανε το πρωί του Σαββάτου (3/6) στο αεροδρόμιο Ηρακλείου εξαιτίας πιθανούς ύπαρξης βόμβας σε αεροσκάφος που προσγειώθηκε στο «Νίκος Καζαντζάκης» από αεροδρόμιο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα creta24.gr, o συναγερμός έληξε όταν πυροτεχνουργός της αστυνομίας και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος βρήκε το ύποπτο αντικείμενο και διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το αεροσκάφος που έφτασε στο Ηράκλειο μεταφέροντας κυρίως Γερμανούς στάθμευσε κανονικά στη θέση που του παραχωρήθηκε. Οι επιβάτες κατέβηκαν όλοι και αναχώρησαν με προορισμό τα ξενοδοχεία ή όπου αλλού έχουν κλείσει για να μείνουν στις διακοπές τους.

Όταν το πλήρωμα μπήκε για να καθαρίσει το εσωτερικό του αεροπλάνου, διαπίστωσε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή -δεν είναι γνωστό που ακριβώς ήταν- και κατά πληροφορίες ήταν ενεργοποιημένος.

Το πλήρωμα ακολουθώντας τις οδηγίες που έχει, ενημέρωσε τις αρχές του «Νίκος Καζαντζάκης» και την αστυνομία. Ο πυροτεχνουργός που έφτασε είδε ότι πρόκειται για ένα laptop που ο κάτοχός του είχε ξεχάσει φεύγοντας.