«Γκάφα» από Μπογδάνο και Εμφιετζόγλου: Μπέρδεψαν τα σήματα και έβαλαν αυτό του Δημοκρατικού Στρατού

Επιμέλεια: Newsroom
«Γκάφα» από Μπογδάνο και Εμφιετζόγλου: Μπέρδεψαν τα σήματα και έβαλαν αυτό του Δημοκρατικού Στρατού
Στα social media δεν πέρασε απαρατήρητο το σύμβολο του ΔΣΕ με τον κ. Μπογδάνο να απαντά πως ήταν εκ παραδρομής λάθος.

Μία γραφιστική «γκάφα» ήταν αρκετή έτσι ώστε στο Twitter να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως η ανακοίνωση του «Πατριωτικού Συναγερμού» των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπογδάνος ανήρτησε πως τα κόμματα που εντάχθηκαν στον «Πατριωτικό Συνασπισμό» έγιναν 12 συνοδεύοντας το εν λόγω Tweet με σχετική φωτογραφία η οποία ωστόσο προκάλεσε την προσοχή των παρατηρητικών στα social media. Το ένα από τα κόμματα είχε σύμβολο που παρέπεμπε στον... ΔΣΕ, δηλαδή τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος.

Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας (ΔΣΕ) ήταν στρατός προσκείμενος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου (1946–1949). Η συγκεκριμένη επωνυμία επιλέχθηκε για να υπάρχει συνάφεια με τον αντίστοιχο στρατό των δημοκρατικών μαχητών που πολέμησαν στον ισπανικό εμφύλιο κατά τα έτη 1936–1939.

«Ποιο κόμμα έχει το σήμα του ΔΣΕ;», ρώτησε ένας χρήστης του Twitter. «Εκ παραδρομής το σήμα» απάντησε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ανήρτησε το σωστό σήμα, που απεικονίζει τον ηγέτη του ΕΔΕΣ Ναπολέοντα Ζέρβα, με δάφνες, δάδα και φόντο την ελληνική σημαία, με τίτλο «Άσβεστη Εθνική Φλόγα Α.Ε.Φ. Ζέρβας».

1