Ο 26χρονος φοιτητής που βρήκε τον πιο φρικτό θάνατο: Έμεινε κολλημένος ανάποδα σε σπηλιά (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο 26χρονος φοιτητής που βρήκε τον πιο φρικτό θάνατο: Έμεινε κολλημένος ανάποδα σε σπηλιά (vid)
Ένα μοιραίο λάθος άφησε καθηλωμένος ανάποδα σε μια σπηλιά έναν άνδρα με αποτέλεσμα μερικές ώρες αργότερα να βρει φρικτό θάνατο.

Τον χειρότερο θάνατο που μπορεί να φανταστεί κανείς βρήκε ένας 26χρονος φοιτητής στις ΗΠΑ, ο οποίος σφήνωσε στην είσοδο μιας σπηλιάς με αποτέλεσμα μερικές ώρες αργότερα να καταλήξει.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε σπήλαιο στη Γιούτα, στις 24 Νοεμβρίου 2009. Ο φοιτητής Τζον Έντουάρντς Τζόουνς που είχε πάει με τους φίλους του στη σπηλιά για εξερεύνηση, έμεινε για περισσότερες από 24 ώρες εγκλωβισμένος.

Ο Τζόουνς χωρίστηκε με την παρέα του και έκανε το λάθος να μπει σε μέρος της σπηλιάς που δεν είχε ακόμα χαρτογραφηθεί. Έτσι μοιραία προσπάθησε να βγει από λάθος έξοδο, με αποτέλεσμα να κολλήσει.

Η έξοδος ήταν αρκετά χαμηλή και το σώμα του δεν χωρούσε να περάσει. Στην προσπάθειά του να περάσει το στέρνο του κόλλησε και αυτό τον εμπόδιζε να αναπνέει. Ο αδελφός του ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τον ανακάλυψε και προσπάθησε να τον τραβήξει από τις γάμπες. Μάταια όμως.

Έτσι δεν είχε άλλη επιλογή από να τον αφήσει και να τρέξει να φωνάξει βοήθεια. Ο σερίφης της περιοχής μαζί με διασώστες έφτασαν στο σημείο, αλλά ο απεγκλωβισμός του Τζόουνς δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Βρισκόταν στο χειρότερο και μη προσβάσιμο σημείο της σπηλιάς.

Τελικά δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Πέθανε μέσα στη σπηλιά από ασφυξία, με το σώμα του να παραμένει εκεί για περισσότερο από 10 χρόνια.