Φρικιαστική ανακάλυψη: Μετά από 78 χρόνια βρέθηκε εγκαταλελειμμένο καταφύγιο που χρησιμοποιήθηκε για αρρωστημένα πειράματα στον Β' Π.Π

Επιμέλεια: Newsroom
Φρικιαστική ανακάλυψη: Μετά από 78 χρόνια βρέθηκε εγκαταλελειμμένο καταφύγιο που χρησιμοποιήθηκε για αρρωστημένα πειράματα στον Β' Π.Π
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα εγκαταλειμμένο καταφύγιο «τρόμου» στην Κίνα που χρησιμοποιήθηκε από τη διαβόητη Μονάδα 731 της Ιαπωνίας για τη διεξαγωγή αποτρόπαιων βιολογικών πειραμάτων.

Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα εγκαταλειμμένο καταφύγιο «τρόμου» στην Κίνα που χρησιμοποιήθηκε από Ιάπωνες επιστήμονες για τη διεξαγωγή ειδεχθών βιολογικών πειραμάτων κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της υποβολής των θυμάτων σε αφυδάτωση, κρυοπαγήματα και βόμβες άνθρακα.

Ο υπόγειος θάλαμος βασανιστηρίων ήταν γνωστός για σχεδόν οκτώ δεκαετίες, αλλά η ύπαρξή του δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα.

«Η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτυπώνει την «κληρονομιά» των φρικαλεοτήτων της Μονάδας 731 και τον αντίκτυπό τους στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αποτροπή βιολογικού πολέμου», δήλωσε ένας ερευνητής του Επαρχιακού Ινστιτούτου Πολιτιστικών Κλειμμάτων και Αρχαιολογίας του Heilongjiang, το οποίο ανακάλυψε τον διαβόητο χώρο δοκιμών κοντά στην Anda στο Heilongjiang.

Πράγματι, ο κρυφός θάλαμος βασανιστηρίων πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος και καλύτερα εξοπλισμένος χώρος δοκιμών που χρησιμοποιήθηκε από τη Μονάδα Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού Στρατού 237 , μια διαβόητη μονάδα βιολογικού πολέμου που είναι υπεύθυνη για μερικά από τα πιο φρικτά πειράματα στην ιστορία.

Από το 1935 μέχρι την παράδοση της Ιαπωνίας το 1945, αυτή η διαβόητη ομάδα χρησιμοποίησε Κινέζους, Κορεάτες, Ρώσους και Αμερικανούς αιχμαλώτους για φρικτά πειράματα με βιολογικά και χημικά όπλα.

Αυτά περιελάμβαναν έκθεση υποκειμένων σε χειροβομβίδες και χημικά όπλα, περιστροφή τους μέχρι θανάτου μέσα σε φυγόκεντρες, απάνθρωπα βασανιστήρια ακόμη και φυλάκιση ανθρώπων σε θαλάμους χαμηλής πίεσης μέχρι να εκραγούν τα μάτια τους, ανέφερε το Live Science.

Η μονάδα 731 παρήγαγε ψύλλους μολυσμένους από πανώλη, οι οποίοι στη συνέχεια απελευθερώθηκαν πάνω από κινεζικές πόλεις μέσω αεροπλάνου, πυροδοτώντας επιδημίες ασθενειών που σκότωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.