«Αν μυρίζετε έντονα χλώριο στην πισίνα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, πρέπει να βγείτε έξω» λένε οι ειδικοί

«Αν μυρίζετε έντονα χλώριο στην πισίνα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, πρέπει να βγείτε έξω» λένε οι ειδικοί
Αν μπαίνετε στην πισίνα για γυμναστική ή αν κολυμπάτε στις καλοκαιρινές σας διακοπές, τότε ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε δύο φορές να βουτήξετε, αν η πισίνα μυρίζει υπερβολικά χλώριο.

Για κάποιους μπορεί να είναι ερεθιστικό για τα μάτια ή το δέρμα, και οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα θα αναγνωρίσουμε την χαρακτηριστική μυρωδιά του χημικού που υπάρχει στο νερό της πισίνας προκειμένου να διατηρείται ωραίο και καθαρό.

Βλέπετε, αυτή η "μυρωδιά πισίνας" που πιθανώς μπορείτε ήδη να φανταστείτε δεν προκαλείται στην πραγματικότητα από το χλώριο στο νερό, καθώς αυτό δεν τείνει να παράγει μια πραγματικά έντονη μυρωδιά.

Αυτό που προκαλεί τη μυρωδιά είναι πράγματα που ονομάζονται χλωραμίνες και είναι κάτι που ίσως δεν θέλετε να σκέφτεστε.
Οι χλωραμίνες παράγονται μόνο όταν το χλώριο στο νερό αντιδρά με τον ιδρώτα, τα φυσικά έλαια του σώματος και τα ούρα όσων βρίσκονται στην πισίνα...Επομένως, όσο πιο έντονη είναι η μυρωδιά μιας πισίνας, τόσο περισσότερες από αυτές υπάρχουν στο νερό.