Χαμός με την ταβέρνα που τηγανίζει ζωντανά ψάρια στη Κάρπαθο: Χιλιάδες ευρώ το πιθανό πρόστιμο

Επιμέλεια: Newsroom
Χαμός με την ταβέρνα που τηγανίζει ζωντανά ψάρια στη Κάρπαθο: Χιλιάδες ευρώ το πιθανό πρόστιμο
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται η κουζίνα μιας ταβέρνας στην οποία τηγανίζονται ζωντανά ψάρια.

«Σπαρταριστά. Της ώρας», ακούγεται να λέει ο άνθρωπος που βάζει ζωντανά ψάρια μέσα σε αλεύρι και από εκεί κατευθείαν στο τηγάνι με καυτό λάδι, σε κουζίνα ταβέρνας στην Κάρπαθο. Το βίντεο που αρχικά έγινε viral στα social media και συγκέντρωσε σωρεία αρνητικών σχολίων, έχει προκαλέσει σάλο.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News του Mega, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «ΝΕΜΕΣΙΣ», Νατάσσα Μπομπολάκη, ανέφερε ότι προβλέπονται βαριές ποινές για τον βασανισμό ζώων και καταδίκασε, προφανώς, όσα αποτυπώνονται στο φρικτό βίντεο.

«Απαγορεύεται πριν από τη θανάτωσή του οποιοσδήποτε βασανισμός. Στη χώρα μας οι περιπτώσεις αυτές υπάγονται στο κακούργημα και έχουν ποινή φυλάκισης από έναν χρόνο μέχρι δέκα χρόνια και πρόστιμο 30 – 50.000€», είπε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για βαριά, βασανιστική κακοποίηση του ζώου, είναι ζωντανό και το βάζουν σε καυτό λάδι», πρόσθεσε.
Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει ζητήσει συγγνώμη και να έχει αποδώσει το περιστατικό σε μία λάθος στιγμή, σύμφωνα με όσα είπε στην ίδια εκπομπή ο αντιδήμαρχος Καρπάθου, Μανώλης Παραγυιός.

«Εμένα προσωπικά, που ήρθα σε επαφή με τον επιχειρηματία, μου ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι ήταν μία λάθος στιγμή. Δεν το έχω ξαναδεί σε κανένα από τα εστιατόρια του τόπου, ούτε στα σπίτια μας», σχολίασε ο κ. Παραγυιός και πρόσθεσε:

«Δεν είμαστε νησί που δεν έχουμε αίσθηση της φιλοζωίας, δεν τηγανίζουμε τα ψάρια ζωντανά. Ένας επιχειρηματίας έκανε μια απερίσκεπτη πράξη, δεν πρέπει να στιγματιστούμε σαν ένα νησί που είμαστε Μάο Μάο με ένστικτα κατώτερα των υπολοίπων».