Επιβάτης αεροπλάνου άνοιξε την πόρτα πριν την προσγείωση και μπήκε σε μπελάδες

Επιμέλεια: Newsroom
Επιβάτης αεροπλάνου άνοιξε την πόρτα πριν την προσγείωση και μπήκε σε μπελάδες
Έκδοση εντάλματος σε βάρος του άντρα που άνοιξε μία θύρα εξόδου αεροσκάφους της Asiana Airlines, ενώ αυτό βρίσκονταν σε διαδικασία προσγείωσης.

Δικαστήριο στη Νότια Κορέα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για έναν επιβάτη που άνοιξε μία θύρα εξόδου ενός αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας Asiana Airlines, ενώ αυτό βρίσκονταν στη διαδικασία προσγείωσης προς το αεροδρόμιο της πόλης Ντέγκου στη Νότια Κορέα, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο 30χρονος άντρας συνελήφθη την Παρασκευή μετά το άνοιγμα μιας θύρας εξόδου ενός αεροσκάφους A321-200, όταν αυτό βρίσκονταν σε ύψος 213 μέτρων πάνω από το έδαφος, προκαλώντας πανικό στους επιβάτες.

Το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ντέγκου εξέδωσε το ένταλμα σε βάρος του άντρα, με κατηγορίες για την παραβίαση της νομοθεσίας που διέπει την ασφάλεια των αεροπορικών πτήσεων, ανακοινώνοντας ότι υπήρχε κίνδυνος για προσπάθεια διαφυγής του, πριν από τη δίκη του.

Το ένταλμα επιτρέπει στην αστυνομία να παρατείνει την κράτησή του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Κατά την ακρόαση που έγινε στο δικαστήριο, δεν έγινε απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του.

Οι αρχές δημοσιοποίησαν το επίθετό του ως Λι, χωρίς να δώσουν στη δημοσιότητα το πλήρες ονοματεπώνυμό του, όπως συνηθίζεται. Ο Λι ισχυρίστηκε ότι άνοιξε μία θύρα εξόδου του αεροσκάφους επειδή ήθελε να φύγει γρήγορα από το αεροσκάφος.