Ο λόγος που το κόμμα «ΚΟΤΕΣ» αποσύρεται από τις εκλογές και ποιον θα στηρίξει

Ο λόγος που το κόμμα «ΚΟΤΕΣ» αποσύρεται από τις εκλογές και ποιον θα στηρίξει
Θεωρούν «άσκοπο» να κατέβουν στις δεύτερες κάλπες, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Το κόμμα «ΚΟΤΕΣ» ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και δεν θα υπάρχουν ψηφοδέλτια.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του, Νίκος Λούβρος, τονίζεται πως θεωρούν «άσκοπο» να κατέβουν στις δεύτερες κάλπες.

Επίσης καλεί τους ψηφοφόρους του «ΚΟΤΕΣ» να στηρίξουν «εκλογικά το ΚΚΕ που σταθερό στις αξίες και τη δράση του αποτελεί τον γνήσιο και πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και της ολιγαρχίας».

Η ανακοίνωση:

«Το κόμμα ΚΟΤΕΣ ευχαριστεί τους χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές και τους υποψηφίους μας. Δυστυχώς όμως δεν θα πάρουμε μέρος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου διότι το θεωρούμε άσκοπο.

Καλούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους, διατηρώντας τις διαφορές μας σε βασικά ή επί μέρους ζητήματα, να στηρίξουμε εκλογικά το ΚΚΕ που, σταθερό στις αξίες και τη δράση του, αποτελεί τον γνήσιο και πραγματικό αντίπαλο της Δεξιάς και της ολιγαρχίας.

Σε προσωπικό επίπεδο, με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ θέλω να τιμήσω τον πατέρα μου, Βασίλη, καπετάνιο του ΕΛΑΣ (ΑΙΑΣ Ο ΣΑΙΝΗΣ) και τον αγαπημένο θανόντα φίλο μου Μιχάλη Σπυριδάκη, έναν γνήσιο κομμουνιστή, αγωνιστή.

Με τιμή,
Ο Πρόεδρος
Νίκος Λούβρος
».

Τα ποσοστά του κόμματος στις εκλογές τις 21ης Μαΐου

Οι ΚΟΤΕΣ πήραν 11.517 ψήφους στις εκλογές της 21ης Μαΐου και το ποσοστό τους ήταν 0,20%. Το ρεκόρ περισσότερων ψήφων τους το πέτυχαν στον Β3′ Νότιο Τομέα Αθηνών με 1.337, ενώ 1.147 ψήφους πήραν στην Α’ Θεσσαλονίκης.