Το μαρτύριο ενός Βέλγου που επί δέκα χρόνια λάμβανε πίτσες χωρίς να τις έχει παραγγείλει

Το μαρτύριο ενός Βέλγου που επί δέκα χρόνια λάμβανε πίτσες χωρίς να τις έχει παραγγείλει
65χρονος Βέλγος βίωνε κάθε βράδυ τον απόλυτο εφιάλτη, υπό τον φόβο πως ένας ακόμα ντελιβεράς θα του χτυπήσει το κουδούνι και θα του χαρίσει μια πίτσα που ποτέ δεν παρήγγειλε. Δεν είναι αστείο, είναι εφιάλτης.

Περικυκλωμένος από ντελιβεράδες πιτσαριών και μπεργκεράδικων, σε έναν εφιάλτη που θα μπορούσε να θυμίζει ταινία του Stephen King, είναι ο Jean Van Landeghem.

«Τρέμω κάθε φορά που ακούω ένα μηχανάκι να πλησιάζει το δρόμο, δεν μπορώ πια να κοιμηθώ», είχε δηλώσει ο Jean Van Landeghem στην εφημερίδα Het Laatste Nieuws και συμπλήρωσε: «Τρέμω στην ιδέα πως ένας ακόμα ντελιβεράς θα μου χτυπήσει το κουδούνι για να αφήσει μερικές ακόμα ζεστές πίτσες. Όχι άλλες παιδιά!».

Είναι παράξενο, αλλά μπορεί και να συμβεί. Μια πίτσα να έρθει σε λάθος διεύθυνση. Ο Van Landeghem, κάτοικος της περιοχής Turnhout, πίστεψε στην αρχή πως όλα ήταν μια απλή παρανόηση, ένα τυπογραφικό λάθος σε μια παραγγελία. Ύστερα πέρασαν δέκα ολόκληρα χρόνια. Οι πίτσες έρχονταν με ταχύτητα πολυβόλου. Το κουδούνι έπαιρνε φωτιά. Κεμπάμπ και μπέργκερ επίσης έφταναν στο κατώφλι του, μέσω χαμογελαστών ντελιβεράδων.

Ήταν Ιανουάριος του 2019, όταν το «αστείο» έγινε μαύρη κωμωδία και εφιάλτης. Δέκα ντελιβεράδες είχαν σταθμεύσει στο σπίτι του, ένας εξ’αυτών μετέφερε 14(!) πίτσες. Το μοτίβο κάθε φορά για τον Van Landeghem είναι το ίδιο: Αρνείται ευγενικά την παραγγελία, επιμένοντας πως ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να αγοράσει φαγητό από το εκάστοτε κατάστημα. Ακολουθεί αμηχανία και ερωτήσεις όπως “καλά, κι εγώ σε ποιον να δώσω αυτή την πίτσα;” από τον εκάστοτε υπάλληλο, αλλά και έξτρα παράξενες επικοινωνίες με το εκάστοτε εστιατόριο, με τον παραγγελιοδόχο να παραμένει ‘φάντασμα’ μέχρι σήμερα.

Αυτή η παράξενη διαστροφή δεν έχει ως θύμα της μόνο τον 65χρονο Βέλγο. Ένας από τους φίλους του, από την γειτονική πόλη Herenthout, είχε επίσης «βομβαρδιστεί» με παραγγελίες πίτσας εδώ και 10 χρόνια, παραγγελίες που ποτέ δεν έκανε.