Έσπασαν παγκόσμιο ρεκόρ πετυχαίνοντας καλάθι από το πιο ψηλό σημείο (vid)

Έσπασαν παγκόσμιο ρεκόρ πετυχαίνοντας καλάθι από το πιο ψηλό σημείο (vid)
Το σκηνικό διαδραματίστηκε στο Strat Hotel, στο Λας Βέγκας.  Οι Dude Perfect, μια παρέα φίλων γνωστή για τα απίστευτα trick shots και τα viral βίντεο τους, στέκονταν στη κορυφή του κτιρίου και για τρεις ημέρες προσπάθησαν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ.

Σε μια επίδειξη δεξιοτεχνίας και ακρίβειας που τους έπεσε το σαγόνι, οι Dude Perfect, έγραψαν τα ονόματά τους στην ιστορία του αθλητισμού καταρρίπτοντας το ρεκόρ για το μεγαλύτερο σουτ μπάσκετ στον κόσμο. Το εντυπωσιακό επίτευγμά τους όχι μόνο καθήλωσε το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Το σκηνικό διαδραματίστηκε στο Strat Hotel, στο Λας Βέγκας. Οι Dude Perfect, μια παρέα φίλων γνωστή για τα απίστευτα trick shots και τα viral βίντεο τους, στέκονταν στη κορυφή του κτιρίου και για τρεις ημέρες προσπάθησαν να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ.

Καθώς προετοιμάζονταν σχολαστικά για το σουτ-ρεκόρ, η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Οι φωτογραφικές μηχανές έτρεχαν, καταγράφοντας κάθε γωνία με την προσδοκία να γίνουν μάρτυρες της ιστορίας που γράφεται. Η ένταση ήταν αισθητή, καθώς κάθε μέλος της ομάδας Dude Perfect έπαιρνε τη θέση του, προκειμένου να πετύχει ένα ιστορικό καλάθι.

Πολλές φορές τα επιτεύγματα της ομάδας έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και οι προσδοκίες των ακολούθων τους είναι μεγάλες. Συνεχώς περιμένουν κάτι καινούργιο από αυτούς. Το συγκεκριμένο ρεκόρ ήταν δύσκολο και έπρεπε να υπολογιστούν αρκετοί παράμετροι, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους.

Η πρώτη μέρα ήταν αναγνωριστική και κανένας δεν περίμενε πως θα επιτευχθεί το τόσο δύσκολο καλάθι από την πρώτη μέρα. Την δεύτερη μέρα πήγαν πιο συνειδητοποιημένοι και οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές. Το γεγονός ότι δεν είχε ισχυρό αέρα τους γέμισε με αισιοδοξία και βαθιά μέσα τους πίστευαν πως μπορούν να τα καταφέρουν. Τελικά ούτε την δεύτερη μέρα τα κατάφεραν.

Είχε μείνει μια μέρα ώστε να δοκιμάσουν να πετύχουν το απίστευτο. Ο χρόνος πίεζε. Είχαν νοικιάσει το κτίριο για τρεις μέρες και οι ώρες περνούσαν, χωρίς να έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν το καλάθι. Τότε το μέλος της ομάδας παίρνει την μπάλα και είναι έτοιμος να κάνει το σουτ που θα τους κάνει να μείνουν στην ιστορία.

Πήρε μια βαθιά ανάσα και σούταρε. Η πορεία της μπάλας ήταν τέτοια που τους ενέπνεε την βεβαιότητα ότι ίσως αυτό είναι το σουτ. Η κάμερα ακολουθεί την μπάλα και…καλάθι. Τα πανηγύρια ξεκινάνε. Ένα μοναδικό εγχείρημα έφτασε στο τέλος του και πλέον οι Dude Perfect μπορούν να «καυχιούνται» πως είναι κάτοχοι αυτού του μοναδικού ρεκόρ