Καταγγελία σε σχολείο: Δασκάλα έβαλε ταινία ερωτικού περιεχομένου σε μαθητές

Καταγγελία σε σχολείο: Δασκάλα έβαλε ταινία ερωτικού περιεχομένου σε μαθητές
Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την αντιπαιδαγωγική μορφή της ταινίας.

Σε μία σοβαρή καταγγελία για μία δασκάλα προχώρησαν γονείς μαθητών δημοτικού σχολείου στην Αθήνα, οι οποίοι και αναφέρουν ότι η εκπαιδευτικός πρόβαλε ταινία ερωτικού περιεχομένου σε παιδιά 10 ετών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι γονείς ενός ανήλικου αγοριού διαπίστωσαν έντονη αλλαγή στη συμπεριφορά την ώρα που περιέγραφε το «περιεχόμενο» της ταινίας. Το παιδί είπε στους γονείς του τι είχε γίνει και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Περιείχε σκηνές με ερωτικές περιπτύξεις 12χρονων αγοριών σε τουαλέτες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ταινία ερωτικού περιεχομένου, που φέρεται να πρόβαλλε στους μαθητές της, περιείχε σκηνές με ερωτικές περιπτύξεις 12χρονων αγοριών σε τουαλέτες.

Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν για την αντιπαιδαγωγική μορφή της ταινίας. Επίσης, σημείωσαν στην εφημερίδα Δημοκρατία ότι η προβολή της ταινίας έγινε χωρίς την παραμικρή διεπιστημονική προσέγγιση ή την προηγούμενη πληροφόρησή τους «για τέτοιου είδους ευαίσθητα, καίρια και ακανθώδη ζητήματα».

Οι καταγγέλλοντες ζήτησαν μέσω του δικηγόρου τους με εξώδικη όχληση διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο, να γνωστοποιήσει κατά πόσο η ταινία αυτή «καθίσταται εκπαιδευτικώς εγκεκριμένη και παιδαγωγικώς συμβατή εκ του υπουργείου Παιδείας». Ζήτησαν επίσης να ελεγχθεί πειθαρχικά η πρωτοβουλία της δασκάλας για την προβολή τέτοιου είδους ταινίας.