Το αστρονομικό ποσό που έδωσαν επιχειρηματίες για να ταξιδέψουν στο διάστημα (vid)

Το αστρονομικό ποσό που έδωσαν επιχειρηματίες για να ταξιδέψουν στο διάστημα (vid)
Τον Δρ Κόλινς συνόδευαν τρία άτομα που είχαν κάνει όνειρα ζωής πραγματικότητα εξασφαλίζοντας τις θέσεις τους στο διαστημόπλοιο.

Σε μια ιστορική στιγμή για τη διαστημική εξερεύνηση, μια αποστολή της SpaceX ανέβηκε στους ουρανούς, μεταφέροντας όχι μόνο έναν πρώην αστροναύτη της NASA αλλά και τρεις πελάτες που πλήρωσαν. Βέβαια ακόμη ένα γεγονός που κάνει αυτή την στιγμή ιστορική είναι πως για πρώτη φορά γυναίκα από την Σαουδική Αραβία ταξίδεψε στο διάστημα. Αυτό το πρωτοποριακό γεγονός αποτέλεσε σημαντικό ορόσημο στην ιδιωτικοποίηση των διαστημικών ταξιδιών.

Ο πύραυλος στεκόταν ψηλά στην εξέδρα εκτόξευσης, έτοιμος να εκτοξεύσει το πλήρωμα και τους επιβάτες του στην απεραντοσύνη του διαστήματος. Η προσμονή ήταν χειροπιαστή καθώς θεατές, λάτρεις του διαστήματος και οικογένειες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν αυτό το σημαντικό γεγονός. Ο ενθουσιασμός γέμισε τον αέρα καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση.

Μεταξύ του πληρώματος ήταν μια έμπειρη αστροναύτης που είχε υπηρετήσει κάποτε στη NASA. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία της στην εξερεύνηση του διαστήματος την καθιστούσαν ιδανική υποψήφια για αυτή την πρωτοποριακή αποστολή. Καθώς έδεσε τη ζώνη της στη θέση της, οι αναμνήσεις από τα προηγούμενα διαστημικά ταξίδια της κατέκλυσαν το μυαλό της.

Τον Δρ Κόλινς συνόδευαν τρία άτομα που είχαν κάνει όνειρα ζωής πραγματικότητα εξασφαλίζοντας τις θέσεις τους στο διαστημόπλοιο. Τα ονόματά τους χαράχτηκαν στα χρονικά των διαστημικών ταξιδιών ως οι πρώτοι ιδιώτες που επιχείρησαν να ξεπεράσουν την ατμόσφαιρα της Γης.

Η αποστολή αποτέλεσε σημαντική καμπή στην προσβασιμότητα της εξερεύνησης του διαστήματος. Ανέδειξε τη δέσμευση της SpaceX να ανοίξει το σύμπαν σε ένα ευρύτερο φάσμα ατόμων και προανήγγειλε μια νέα εποχή εμπορικών διαστημικών ταξιδιών. Καθώς οι κινητήρες βροντοφώναζαν, ο κόσμος παρακολουθούσε με δέος. Αξίζει να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο ταξίδι οι ιδιώτες δαπάνησαν κοντά στα 55 εκατομμύρια δολάρια.

Με αυτή την ιστορική αποστολή, η SpaceX έκανε ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός, πυροδοτώντας τη φαντασία των ονειροπόλων και των οραματιστών σε όλο τον κόσμο. Η εποχή του διαστημικού τουρισμού είχε ξεκινήσει, υποσχόμενη ένα μέλλον όπου τα αστέρια θα είναι εφικτά για όσους έχουν την τόλμη να ονειρεύονται και την προθυμία να ξεκινήσουν μια ουράνια περιπέτεια.