Αποτροπιασμός στις Σέρρες: Επτά κουτάβια κακοποίησαν οι μαθητές Α’ Δημοτικού

Αποτροπιασμός στις Σέρρες: Επτά κουτάβια κακοποίησαν οι μαθητές Α’ Δημοτικού
Tα δύο παιδιά, το ένα που κακοποιεί τα κουταβάκια και το δεύτερο που βιντεοσκοπεί τις σοκαριστικές πράξεις, είναι μαθητές της Α΄ Δημοτικού

Εφτά ήταν συνολικά τα κουτάβια μόλις 6 - 7 εβδομάδων τα οποία κακοποιήθηκαν βάναυσα από μαθητές της Α’ Δημοτικού σε μικρό χωριό του Δήμου Βισαλτίας Σερρών, με την πρόεδρο του «Φιλοζωικού Συλλόγου Εμμανουήλ Παπά», Ελένη Τζιφέτα να σημειώνει στο ethnos.gr ότι μόλις τρία από τα κακοποιημένα ζώα έχουν πιθανότητες να επιβιώσουν. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος του οποίου προεδρεύει η κυρία Τζιφέτα έφερε στην επιφάνεια το άγριο περιστατικό κακοποίησης των ζώων, δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο το οποίο περιέχει πολύ σκληρές εικόνες.

Τα υπόλοιπα τέσσερα κουταβάκια αγνοούνται και με βάση πληροφορίες που επικαλείται η κ. Τζιαφέτα, τα βρήκαν νεκρά κάτοικοι του χωριού και τα πήραν από το σημείο.

«Είναι κακοζωισμένα, σκελετωμένα και γεμάτα ψύλλους»

«Αυτήν τη στιγμή πηγαίνω τα τρία κουταβάκια σε κτηνίατρο. Είναι κακοζωισμένα, σκελετωμένα και γεμάτα ψύλλους και τσιμπούρια. Φαίνεται ότι αυτά τα τρία δεν πρόλαβαν να τα πιάσουν στα χέρια τους τα παιδιά. Τα υπόλοιπα τέσσερα κουταβάκια που φαίνονται στο βίντεο, πληροφορούμαι ότι τα βρήκαν νεκρά κάτοικοι του χωριού και τα πήραν από εκεί», σημειώνει η κ. Τζιαφέτα.

Κατά την ίδια, τα δύο παιδιά, το ένα που κακοποιεί τα κουταβάκια και το δεύτερο που βιντεοσκοπεί τις σοκαριστικές πράξεις, είναι μαθητές της Α΄ Δημοτικού και προέρχονται από προβληματικές οικογένειες.

«Αυτήν τη στιγμή η αστυνομία συνομιλεί με τους γονείς των δύο παιδιών. Το τι θα γίνει στη συνέχεια, το γνωρίζει μόνο η αστυνομία, ωστόσο, είναι σοβαρό ποινικό αδίκημα αυτό που διεπράχθη και σαφέστατα έχουν ποινικές ευθύνες και οι γονείς. Τα παιδιά προέρχονται από προβληματικές οικογένειες και προφανώς αυτή η οργή τους βγήκε εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα», λέει η κ. Τζιαφέτα.